Start Nyheter Händer hos Aktea
Från klimatmedvetna till klimatpositiva

Från klimatmedvetna till klimatpositiva

Läs om hur vi på Aktea utifrån en diskussion på fredagsfikat beslutade att gå till botten med våra växthusgasutsläpp, hur vi gick tillväga och vad som överraskade oss!

Stefan Lindsköld, vd och partner på Aktea, lät ta reda på hur mycket han och hans kolleger belastar klimatet. Det blev en nyttig och spännande resa.

Han beskriver i sin krönika i Förvaltarforum hur det hela började med att han blev utmanad av yngre medarbetare i disskusioner kring att man flög i tjänsten i stället för att alltid åka tåg, åt kött på företagsevenemang, och kort sagt inte gjorde tillräckligt för att motverka klimatförändringarna.

En rad frågor väcktes på vägen. Som hur krångligt det egentligen är att räkna ut ett helt företags klimatpåverkan? Och är klimatkompensation verkligen sant eller ett hittepå, nåt slags modernt avlatsbrev?

Läs krönikan och starta en diskussion på fikat, du med, och utmana dina kollegor! Kanske kan vårt projekt sporra dig och ditt företag till att också gå från tanke till handling och göra mer för att bidra till ett positivt klimat?

Du hittar Stefans krönika här