Start Nyheter Händer hos Aktea
Välkommen till Aktea, Jonas!

Välkommen till Aktea, Jonas!

Nu har vi nöjet att presentera ännu en ny kollega i Göteborg. Han heter Jonas Pettersson och slutförde sin utbildning som Energispecialist Byggnader på KYH i fredags för att i måndags börja som energikonsult hos oss på Aktea.

Jonas växte upp i Oskarshamn, gick en 3-årig gymnasial elutbildning där och har sedan arbetat som elektriker i Kalmar län. Efter 10 år som elektriker kände han att han ville byta karriär, men samtidigt stanna kvar i fastighetsbranschen. Intresset för byggnader har alltid funnits där och miljöintresset har växt fram de senaste åren.

Vad fick dig att välja Aktea som ny arbetsgivare?

– Aktea fångade mitt intresse efter att ha varit och föreläst på KYH. De verkade väldigt kompetenta och ha god ordning och struktur i bolaget, berättar Jonas.

Vilken nytta kommer du att ha av din bakgrund som elektriker i din nya roll?

– Eftersom jag har varit med i byggprocessen i byggnader för olika verksamheter har jag en god inblick i vad de olika hantverksyrkena gör och deras system.

Har du någon dold talang som dina kollegor kommer att få nytta av?

– Det får nog bli dans då! På fritiden dansar jag socialdans, alltså bugg och foxtrot, runtom i Sverige, så sommarens dansvecka på Lundegård är ”ett måste”. Annars samlar jag energi i naturen. Jag har börjat spela tennis och nästa grej blir att prova havskajak.

Är du också på jakt efter en ny utmaning i karriären?

Aktea erbjuder anställning med utmanande uppdrag för energikonsulter på alla nivåer – från nyexaminerade till mycket erfarna. 

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Aktea.

Kontakta våra kontorschefer för att prata om hur du kan utvecklas på Aktea!