Start Nyheter Händer hos Aktea
Välkommen Lydia, nyanställd på Aktea Stockholm

Välkommen Lydia, nyanställd på Aktea Stockholm

I juni började Lydia Norelius sin anställning hos oss på Stockholmskontoret. Hon har gjort praktik på Aktea under delar av hösten och hela våren. Nu är examen från KYH som energispecialist avklarad.

Hur kom du i kontakt med Aktea, Lydia?  
- Åsa Thurin från Aktea Stockholm var föreläsare under utbildningen på KYH. Hon inspirerande och var en bra föreläsare, så därför sökte jag praktik här. Det känns som att Aktea är ett bra företag att utvecklas på.

Vad fick dig att starta på KYH-utbildningen från första början? 
- Innan jag började utbildningen jobbade jag som kock. Jag kände att det var dags att göra något nytt. Det är spännande med en helt ny bransch och känns bra att jobba med energi- och klimatfrågor.

Var väcktes intresset för energifrågor? 
- Jag har alltid haft ett miljöintresse, som kock jobbade jag med ekologisk mat och tycker att det är en självklarhet att tar ansvar för miljön/klimatet. Intresset för energifrågor är något som på riktigt väcktes till liv under utbildningen, i takt med att jag lärde mig mer.

Vad gör du helst utanför jobbet?
- När jag inte jobbar tycker jag om att vara i Stockholms skärgård och fixa med trädgården.  Jag gillar att odla sånt som man kan använda i matlagningen, så det blir mycket kryddväxter men även en del grönsaker.    
 

Är du också snart klar med studierna? 

Aktea erbjuder anställning med utmanande uppdrag för energikonsulter på alla nivåer – från nyexaminerade till mycket erfarna. Kontakta våra kontorschefer för att prata om hur du kan utvecklas på Aktea.