Start Nyheter Händer hos Aktea
Anders äntrar Aktea Malmö

Anders äntrar Aktea Malmö

På Aktea knyts alla Anders Hanssons intressen ihop – service, teknik, sälj och ekonomi. Redan i höstas började han jobba extra som timanställd på Akteas Malmökontor. Nu är Anders flygfärdig efter examen som Teknisk Fastighetsförvaltare och kan axla rollen som energikonsult fullt ut.

Det var Anders engagemang i ledningsgruppen på KYH-utbildningen inom Tekniska system som fick honom i kontakt med Annika Mattsson, kontorschef på Aktea Malmö. Annika är delaktig i att planera utbildningar och examinera studenter vid på KYH så att de motsvarar vad en nyanställd ska kunna.

– Jag erbjuder människor med rätt inställning ett omväxlande jobb att utvecklas vidare inom. Därför letar jag efter problemlösare som kan ta folk och förstår teknik – resten kan man lära sig! säger Annika.

Från ekonomisk elektriker till teknikexpert

Anders intresse för energieffektivisering började redan för 15 år sedan, när han tillsammans med sin bror, som är kyltekniker, började handla upp och installera värmepumpar. Allt fler i vänkretsen övertygades om fördelarna och ville ha deras experthjälp. Med åren har Anders skruvat på en hel del olika tekniska installationer som gett honom en bred kompetens.

– Min sambo menar att det är min snålhet som är en av mina starkaste drivkrafter. Jag föredrar att kalla det ”ekonomiskt sinne”, vilket även mina kunder får nytta av, säger Anders med ett leende.

Konsult visade sig vara drömjobbet

Sin yrkesbana började Anders som elektriker med uppdrag i byggbranschen parallellt med servitörsjobb i restaurangbranschen. Hans fallenhet för service och problemlösning fick honom att jobba omväxlande som säljare och tekniker, liksom bartender.

– Jag har multitaskat i större delen av mitt yrkesliv och har väl aldrig tänkt på konsult som ett ”drömjobb”. Nu har jag insett att det trots allt är i denna roll som jag faktiskt lyckas knyta ihop säcken och ser helheten! Jag får jobba med smarta besparingar och tekniska system, samtidigt som jag är ute och träffar olika kunder och kan hjälpa dem att förstå nyttan med olika åtgärder, säger Anders.

– Jag måste säga att det är en smått osannolik atmosfär på Aktea. Här hjälper vi varandra och är bra på att dela kunskap. Det finns en stark samsyn, som jag uppskattar, avslutar Anders.

Välkommen, säger vi!

 

Söker du också en ny utvecklingsväg i din karriär?

Läs mer om hur det är att jobba på Aktea för inspiration!
Kanske skickar du in en ansökan till oss redan idag?