Start Nyheter Händer hos Aktea
Hej och välkommen, Henrik!

Hej och välkommen, Henrik!

Aktea Malmö förstärker med Henrik Wennerberg. Efter åtta år som bankrådgivare sökte Henrik en ny utmaning och vidareutbildade sig till energispecialist i byggnader. På Aktea kan han nu kombinera sin passion för lönsamhetsberäkningar med den meningsfullhet som följer med energi- och hållbarhetsfrågor.

Hur lockade energi- och fastighetsbranschen?

– Det kändes som en möjlighet att fortsätta jobba med ekonomi till viss del, samtidigt som jag byggt på med teknisk specialistkompetens. Det här är en bransch med en intressant framtid. Min uppfattning är att fastigheter och verksamheter måste jobba aktivt med hållbarhet för att vara konkurrenskraftiga, både för att vara attraktiva som varumärken och som framtida arbetsgivare, förklarar Henrik.

Vad gjorde att du sökte dig till Aktea?

– Jag gillade att Aktea är ett företag i tillväxt med en genuin företagskultur. Kollegorna bidrar med olika intressanta kompetenser genom att många har olika erfarenheter och yrkesbakgrunder. Jag gillar också att det blir en mix av skrivbordsjobb med kund- och platsbesök på Aktea. Det gör att man inte bara är en teknisk konsult som gör beräkningar, utan även får vara ute och hjälpa och ge råd till kunder som skapar värde för dem.

Hur är en bra energirådgivare, enligt dig?

– Min erfarenhet är att det i många fall handlar om hur man uttrycker sig så att kunderna ser vinsterna med föreslagna åtgärder. Att till exempel kunna visa på alternativkostnader eller diskutera vad en investering innebär i ett livscykelperspektiv. Det kan röra sig om så mycket mer än kilowattimmar. Där har jag nytta av att ha jobbat som privatrådgivare, som innebar väldigt många olika kundkontakter. Jag är van vid att ställa frågor, förklara kalkyler och göra analyser.

Hur kopplar du helst av efter jobbet?

– Med två 6-åringar hemma hamnar familjetiden givetvis på första plats, men det blir ofta mer action än avkoppling! Jag försöker också hinna med att spela tennis någon gång då och då. Ett annat stort intresse är att se film. Jag ser väldigt mycket film, både på bio och hemma, och har till och med pluggat en del film.

 

Lägger du din energi på rätt jobb?

Skulle du vilja hjälpa kunder vara resurseffektiva med energi? Gillar du att arbeta fritt och varierat i en bransch där du ständigt ställs inför nya utmaningar? Är du nyfiken av dig och vill lösa kundens problem? Då kommer du att trivas som en i gänget hos oss oberoende energikonsulter!  Här kan du läsa mer om vilka tjänster vi behöver fylla