Start Nyheter Händer hos Aktea
Oskar förstärker i Umeå

Oskar förstärker i Umeå

Vi vill presentera Oskar Andersson som nyss börjat som energikonsult hos oss på Aktea i Umeå! Oskar gick ut civilingenjörsprogrammet i energiteknik på Umeå universitet i våras. Dessförinnan har han bland annat jobbat på ett mark- och anläggningsföretag.

Varför blev det just energiteknik?
– Jag gillar att det jag får jobba med inte bara kretsar kring teknik, utan att jag i min roll som energiingenjör också kan bidra till samhällsnyttan. Från studierna så kommer nu alla investerade pluggtimmar äntligen att få omsättas i ”verkligheten”!
 
Hur kom det sig att du valde Aktea som arbetsgivare?
– Min sambo stötte på ett spännande energiföretag när hon gjorde praktik på Esam (som jobbar med hållbarhetsfrågor) i Umeå, för något år sedan. De delar kontor med Aktea. När jag började leta jobb och stötte på Akteas annons utbrast hon: ”Ja, det var de!”. Jag fastnade direkt. Bland annat tycker jag att de energieffektiviseringsnätverk som Aktea koordinerar på uppdrag av Energimyndigheten är superintressanta.
 
Hos Aktea är kombinationen mellan teknik och samhällsengagemang tydlig. Jag vill infria kundens förväntningar och skapa kundnytta. Därför känns det kul att det är ett litet kontor, där jag får vara med och påverka och bygga egna kundrelationer från start.
 
”Vem” är Oskar på fritiden då?
– Då hänger vi mycket i stugan, min sambo och jag, nyfödda Essa och hunden Astrid. Jag gillar också att åka snowboard, läsa, springa och tälta i fjällen. Allra helst tältar jag vid något av Västerbottens vattendrag där jag kan fiska.
 


Vill du vara med och driva utvecklingen mot effektivare byggnader och minskade klimatutsläpp?

Bra – vi har utrymme för fler kollegor! Läs mer om hur det är att jobba på Aktea och hör av dig till en av våra kontorschefer om du vill diskutera framtida jobb hos oss!