Start Nyheter Händer hos Aktea
Nu har Carl flyttat in!

Nu har Carl flyttat in!

Carl Asp heter vår nyrekryterade energikonsult som nu har intagit en kontorsplats hos oss på Aktea och Munkbron 1 i Stockholm! Med honom får vi en energisk sport- och musikintresserad kollega som specialiserat sig inom husbyggnadsteknik och energieffektivisering.

Välkommen till oss, Carl! Hur känns det att vara nyinflyttad?

– Mycket bra, tack! Jag flyttade upp till Stockholm tillsammans med min sambo för bara ett par veckor sedan. Dessförinnan bodde och läste jag under fem års tid nere i Lund, och tog i somras en civilingenjörsexamen i väg- och vattenbyggnad. Just nu har jag fullt upp med att upptäcka och lära känna Stockholm som stad. Det är ett helt annat utbud här jämfört med Lund när det kommer till konserter, sportevenemang, restauranger, saker att se och uppleva, vilket är kul!

Men du är ju varken skåning eller 08:a?

– Nej det stämmer bra! Jag har bott på lite olika ställen så förutsättningarna är goda för en smidig kommunikation mellan Akteas kontor i landets olika delar! Jag är nämligen uppvuxen i Kungsbacka strax söder om Göteborg så min göteborgska är bra och jag kan göra mig väl förstådd på skånska.

Vad var det med Aktea som lockade dig att söka hit?

– Under studietiden valde jag att specialisera mig inom husbyggnadsteknik och energieffektivisering. När jag skrev mitt exjobb inom området kom jag i kontakt med Aktea Energy. Det verkade vara ett spännande företag som arbetar med intressanta delar inom samhällsbranschen. Jag har tidigare arbetat på bland annat Akademiska Hus och Trafikverket, så jag lockades också av att få arbeta på ett mindre företag och prova på konsultlivet.

Har du några fritidsintressen som kunder och kollegor kan få glädje av?

– Mina främsta intressen är sport, musik och träning. Det läggs mycket tid att titta på fotboll och vi är ett gammalt kompisgäng som flyttat upp hit som startat ett Korpenlag. I övrigt har jag spelat mycket tennis, men det blir mest padel nuförtiden. Så snacka gärna sport vid kaffemaskinen eller bjud in till en match efter jobbet någon dag!


Är du också i färd med att se dig om efter nytt jobb?
Aktea erbjuder anställning med utmanande uppdrag för energikonsulter på alla nivåer – från nyexaminerade till mycket erfarna. Kontakta någon av våra kontorschefer för att prata om hur du kan utvecklas hos oss på Aktea!