Start Nyheter Händer hos Aktea
Sol i sinnet hos nye kollegan Jon

Sol i sinnet hos nye kollegan Jon

Att introducera Jon Malmsten tenderar lätt att låta som en svensk hitlåt. Sol, vind och vatten toppar nämligen både hans merit- och hobbylista. Utöver att ha jobbat med sol- och vindkraft har Jon varit IT-konsult i tio år. Hos oss på Aktea, med bas i Stockholm, förstärker Jon i synnerhet bolagets kompetens inom solel.

Berätta lite om din bakgrund!

– Jag har studerat till Energiingenjör i Umeå, systemvetenskap i Stockholm och jobbade de första 10 åren som IT-konsult. Därefter flyttade jag till Gotland och läste en master i energiteknik med inriktning vindkraft. Jag blev kvar på Gotland i 2,5 år och undervisade på högskolan i bland annat vindkraftsteknik. 2013 flyttade jag tillbaka till Stockholm och börjande jobba som konsult inom solenergi på ett företag som heter Solkompaniet. Där tog jag bland annat initiativ till projektet Elbilslandet Gotland. De senaste 1,5 åren hade jag rollen som servicechef.

Vad handlade Elbilslandet om?

– Projektet innebar att jag spenderade tre somrar på Gotland, 2014–2016. Målet var att göra det lika enkelt och flexibelt att köra elbil som traditionell bil på ön. Så visst var det häftigt att Gotland blev Sveriges laddningstätaste region när det begav sig! Alla laddstationer är fortsatt disponibla för både gotlänningar och besökare. Det fanns ett personligt sidoprojekt till projektet också. Jag håller nämligen på med kitesurfing och det passar ju som av en händelse utmärkt att göra på just Gotland.

Vilka vindar förde dig till Aktea?

– Jag kom i kontakt med Aktea via olika solelsarrangemang. När det senare kändes dags för mig att gå tillbaka till konsultbranschen föll valet på Aktea, eftersom jag tycker att det är ett spännande bolag som växer, vill mycket och ligger i framkant.


Är du också mogen för ett nytt steg i karriären?
Aktea erbjuder anställning med utmanande uppdrag för energikonsulter på alla nivåer – från nyexaminerade till mycket erfarna. Kontakta någon av våra kontorschefer för att diskutera hur du kan utvecklas hos oss på Aktea!