Start Nyheter Händer hos Aktea
Ny senior energikonsult till Aktea Göteborg: Chris Hellström

Ny senior energikonsult till Aktea Göteborg: Chris Hellström

Nu har vi nöjet att göra dig bekant med Chris Hellström, vårt nytillskott på Göteborgskontoret! Sammantaget har vår nya kollega varit verksam inom energifrågor i nära 20 år – med allt från strategiskt energiplanering och energieffektivisering i byggnader till biogas och solceller.

Du har en gedigen arbetslivserfarenhet inom energi, varifrån kommer den?

– Jag kommer närmast från Hifab AB, där jag jobbat i fem år med energideklarationer, -kartläggningar och materialinventeringar. Innan dess jobbade jag på ett mindre konsultbolag, KanEnergi, med fokus på större utredningar inom energi- och samhälle under sju års tid. Dessförinnan var jag kommunal energi- och klimatrådgivare och miljöstrateg. Det innebär att jag har jobbat med flera olika aspekter av energiområdet och både inom offentliga, privata, stora och små verksamheter!

Hur kom det sig att Aktea blev din nya jobbarena?

– Aktea lockade mig, dels för de har spännande kunder som erbjuder större och mer utmanande uppdrag, dels så ser jag fram emot att ha många duktiga kollegor att samarbeta med! 

Vad ger dig energi på fritiden?

– På fritiden ägnar jag mycket tid åt mina hundar och tränar räddningssök, spår med mera. En hund som spårtränas övar upp sin koncentrationsförmåga och som förare blir man bättre på att läsa hundens beteende. Därutöver befinner sig min ena hund under utbildning till vägglussökhund! Jag gillar även att vandra i fjällen och hemmavid i vackra Skaraborg. Och går det inte att vara ute tillverkar jag gärna smycken av polymerlera.


Vill du veta vad du kan förvänta dig av en tjänst på Aktea Energy? 
Utöver utmanande uppdrag i många olika typer av fastigheter och verksamheter får du snabbt eget ansvar för uppdrag, kontinuerlig personlig utveckling inom såväl energiteknik som projektledning, ett härligt gäng av engagerade och drivande kollegor med mera. Läs mer om fördelarna med att jobba på Aktea och kontakta gärna ditt närmaste kontor för att få veta mer!