Start Nyheter Händer hos Aktea
David Gudmunds blir del av Akteas kraftsamling inom solel

David Gudmunds blir del av Akteas kraftsamling inom solel

David, som just börjat på Aktea i Göteborg, har erfarenhet från Energimyndighetens insatsprojekt för solel och av solcellsentreprenad. Därtill har han en civilingenjörsexamen från Chalmers med inriktning mot hållbara energisystem. David förstärker Akteas kärnteam inom smarta solelsystem.

Vari ligger din drivkraft som energikonsult?
– Jag är djupt fascinerad av förnybara energisystem och vill hjälpa fler att lyckas väl med övergången. Under mitt examensarbete undersökte jag hur en elbil kan användas för att öka egenkonsumtionen av egenproducerad el, och på så sätt öka självförsörjandegraden för privata hushåll med solceller. Det förde mig efter examen vidare till att arbeta först inom Energimyndighetens insatsprojekt för solel, och nu senast på ett entreprenörsföretag inom solcellsinstallationer.

Vem tog första steget och ”bjöd upp” – Aktea eller du?
– I första läget var det jag som kontaktade Aktea. Jag tyckte det var ett spännande företag med en härlig inställning. Främst kändes det kul att Aktea har flera heta uppdrag inom solel, vilket som ni förstått är ett område som intresserar mig mycket. För det andra kändes det inspirerande att företaget dessutom arbetar med många uppdrag inom andra energiområden, vilket ger både djup och bredd.

Var stöter man lättast på dig när du inte är på jobbet?
– Det blir förmodligen till att spåra upp mig någonstans på små stigar i skogarna i eller omkring Göteborg! På min fritid gillar jag nämligen att vara ute i naturen och ägna mig åt traillöpning. Också andra aktiviteter i naturen som cykling och segling är något som jag uppskattar och gärna gör när jag är ledig!Behöver du en ny utmaning i karriären?

Aktea erbjuder anställning med utmanande uppdrag för energikonsulter på alla nivåer – från nyexaminerade till mycket erfarna. Kontakta någon av våra kontorschefer för att prata om hur du kan utvecklas hos oss.