Start Nyheter Händer hos Aktea
Aktea Göteborg välkomnar Jenny Dahlberg som ny energikonsult

Aktea Göteborg välkomnar Jenny Dahlberg som ny energikonsult

I november övergår Jenny Dahlbergs roll från praktikant till anställd energikonsult hos Aktea i Göteborg. Vi ser därmed goda utsikter att både kunna hjälpa fler företag och fastigheter att sänka sina energikostnader och att få ökad bollkontroll.

Hej Jenny och välkommen till Aktea! Hur väcktes ditt intresse för energifrågor?
– Det var faktiskt min käre far som fick in mig på energieffektivisering. Han tipsade om en kurs i solcellsinstallation som senare ledde till en utbildning till energispecialist på KYH i Göteborg. Innan dess har jag även avklarat en kandidatexamen i Globala Utvecklingsstudier och även studerat Film och tv-produktion på Gotland. Båda ämnesområdena var intressanta och roliga att arbeta med, men innebar att jag inte kunde bo nära min familj. Efter att ha spenderat flera år med att resa runt och bo i olika delar av världen insåg jag att det är i Göteborg med omnejd som jag vill ha min bas. Med tanke på all flygångest jag samlat på mig, är det inte mer än rätt att jag nu kan bidra till minskade utsläpp i världen.

Hur kom du i kontakt med Aktea?
– Aktea kom jag i kontakt med via skolan under min LIA. Det är Lärande i arbetet, som innebär att en del av utbildningen utgörs av praktik ute på en arbetsplats. Där märkte jag snabbt att Aktea bestod av ett välkomnande, engagerande och roligt gäng, så var det inte svårt att tacka ja till erbjudandet om fortsatt anställning. Min målsättning härnäst – utöver att bli en uppskattad energikonsult som hjälper våra kunder nå positiva resultat – är att sätta ihop ett Korpenlag i fotboll med kollegorna på Göteborgskontoret. Det finns potential, men även en del ”krigsskador”, så vi får se hur det går!

Vad engagerar dig utöver fotboll?
– Jag gillar att se mig om i världen och diskutera hur miljön styr oss undermedvetet. Det kan vara frågor om vi har vi en fri vilja? Finns det ett globalt rätt och fel? Vill ni lära känna mig kan ni även ta upp diskussioner om Blåvitts storhetstid, resor som sträcker sig utanför boxen, ekologiskt leverne osv. Sa jag att jag gillar mat och kaffe också?


Blir du också intresserad av att jobba på Aktea?
Idag är energieffektiva lösningar den viktigaste frågan inom samhällsbyggnadssektorn. Som energispecialist arbetar du mitt i det hetaste teknikområdet. Det handlar om att sänka energiförbrukningen och samtidigt optimera boendemiljön. Läs mer om hur det är att jobba hos oss.