Start Nyheter Händer hos Aktea
Möt Aktea Malmös nyförvärv Jesper Olausson!

Möt Aktea Malmös nyförvärv Jesper Olausson!

Malmökontoret förstärktes i november med Jesper Olausson, certifierad både som Energikartläggare stora företag och som Energiexpert, energideklaration. Utöver att ha varit energikonsult och projektledare på både små och stora företag i många år, har han jobbat som föreläsare i installations- och systemteknik.

Välkommen, Jesper! Vad fick dig att tacka ja till Aktea Malmö?

– Aktea kändes strået vassare än andra alternativ! Ett mindre och kunskapsintensivt företag med tydliga utvecklingsmöjligheter, bra värdegrund och spännande uppdrag. Det känns härligt att få vara med och utveckla såväl Malmökontoret som nya och etablerade Aktea-kunder!

Vilken typ av uppdrag ser du fram emot att jobba med hos oss?

– Det jag tycker är allra roligast är att börja med ett vitt papper, besöka fastigheter och lyssna av fastighetsägarens behov, se över de tekniska installationerna, ta fram åtgärdsförslag, implementera dessa och därefter få möjlighet till återkoppling på resultatet. Jag är bra på att ställa krav och skapa resultat!

I tio års tid fick jag chans att jobba som föreläsare i installationsteknik och systemteknik för blivande installations-/VVS-ingenjörer vid utbildningsföretaget IUC/INSU. Det var en väldigt rolig och givande tid i mitt arbetsliv, så den erfarenheten hoppas jag också få användning av här.

Vilka kompetenser för du med dig in i företaget?

– Jag har drivit många olika slags projekt och varit med och utvecklat tjänsteutbud. Det senaste året har jag uteslutande arbetat med utbildningar, energikartläggningar och -deklarationer åt Akademiska Hus samt tillsammans med en kollega varit projektledare för Kraftringens interna arbete med EKL. Parallellt med arbetet kompletterade jag min tidigare högskoleingenjörsutbildning i Energi- och miljöteknik med en master i Energiteknik 2018-19.

Är du lika energisk på fritiden?

– Ja, gärna, för då gillar jag, utöver att hänga med min fru och son, att löpträna eller slita på tennisbanan med så kallad cardio tennis. Tyvärr dras jag för tillfället med trilskande benhinnor, men ett nytt år med nya tag väntar runt hörnet!


Kunskapsdelning och -utveckling på Aktea

Är du intresserad av hur vi på Aktea ser till att dela kunskap och idéer för att ligga i framkant i vår bransch, oavsett vilket kontor man tillhör eller hur erfaren man är?
Läs mer om hur det är att jobba på Aktea med fokus på kunskapsutveckling