Start Nyheter Händer hos Aktea
Aktea 2019 – ett större gäng stolta, klimatpositiva och ovanligt nyfikna energikonsulter

Aktea 2019 – ett större gäng stolta, klimatpositiva och ovanligt nyfikna energikonsulter

Vi vill tacka alla våra kunder och partners för ett kanonbra år! Här sammanfattar vd Stefan Lindsköld utvecklingen och reflekterar kring året som gått.

2019 har varit ett väldigt utvecklande år för Aktea. Det började med 25 personer i bolaget och ett 10-årsjubileum. Nu kan vi konstatera att vi är över 35 kollegor, och det känns verkligen i korridorerna. Många fler att dela med, att lära sig av, och som kan bidra till att genomföra utmanande uppdrag.

Även ekonomiskt har vår snabba utveckling fortsatt. Vi har i år ökat vår omsättning med ca 15 %. Samtidigt har vi startat vårt femte kontor, denna gång i Uppsala, en marknad som vi ser mycket potential i.

Under året har vi till vår glädje inlett samarbeten med flera riktigt vassa bolag i branschen. Vi har också märkt att intresset ökat markant för vår kunskap inom solel. Det gläder oss med tanken på den samhällsdebatt som pågår om att vi behöver måna om resurserna vi har tillgängliga.

Satsningen på vårt kvalitetssystem har fortsatt under året, både genom digitaliserade arbetsmetoder och nya erbjudanden inom samtliga våra fem tjänsteområden – Energieffektivisering, Problemfri förvaltning, Smart Solel, Energistrategi/ledningsstöd och Energisamordning.

Sedan 2018 är Aktea ett klimatpositivt företag och det arbetet har fortsatt även i år. Dels har vi sänkt våra klimatutsläpp ännu mer relativt 2018, framför allt genom smartare resande. Dels kompenserar vi för de utsläpp som vi konsulter bidrar till genom lokaler, resor och annat som klimatpåverkar. I kompensationen satsar vi på skogsplantering som minskar jorderosion, binder koldioxid och bidrar till biologisk mångfald.

Parallellt med det fortsätter vi vårt samarbete med Energy Aid för att sätta solceller/energilagring på Planetary Health Hospital på Borneo, där lokalbefolkningen får gratis sjukvård om de åtar sig att inte skövla skogarna. I över ett år har organisationen samlat medel för projektet och nu är de på väg att starta upp installationerna.

Med det önskar vi God Jul, och tackar alla våra kunder och partners för ett kanonbra år. Hoppas vi alla får ett lika roligt 2020!