Start Nyheter Delad kunskap
Nytt tillfälle för kursen "Rätt solcellssystem för din fastighet" 13 okt

Nytt tillfälle för kursen "Rätt solcellssystem för din fastighet" 13 okt

När du har gått kursen är målet att du ska kunna göra en första bedömning om vilka tak och byggnader som är lämpliga för solceller. Du vet hur du dimensionerar ett solcellssystem utifrån byggnadens förutsättningar samt vilka tekniker och komponenter som är lämpliga.

Favorit i repris nu i oktober!

Målet med halvdagskursen "Rätt solcellssystem för din fastighet" är att du ska lära dig hur ett solcellssystem är uppbyggt, vilka byggnader och tak som är lämpliga för solceller, vad som driver kostnader samt nyckeltal och förväntad produktion. Kursen diskuterar också vilka komponenter som är lämpliga i olika situationer, så som val av solcellsmoduler, monteringssystem och övrig utrustning.

Vi går bland annat igenom:

  • Utblick och introduktion
  • Solcellssystemets uppbyggnad
  • Nyckeltal och produktionssimulering
  • Tak som är lämpade för solceller

Kursen tar inte upp lagar och ekonomiska beräkningar som istället ingår i del 2 av kursen som äger rum den 21 oktober, även den mellan kloclan 09.00–12.00.

Om Aktea Akademi

I våras beslutade vi oss, på bakgrund av vår kunskap och erfarenhet, att sjösätta Aktea Akademi utifrån ett antal av våra populära utbildningar till ett format som gör att du på distans, online via din egen dator, kan genomföra kurserna.

Alla kurser i Aktea Akademi är utformade för att engagera dig som deltagare och för att utmana genom en balans av teori och övningar/diskussioner i små grupper. Kurserna har visat sig vara mycket uppskattade när vi genomfört dessa tidigare i liknande form som skräddarsydda utbildningar hos våra kunder.

Läs mer på www.aktea.se/akademi eller lägg ett mejl till AkteaAkademi@aktea.se om du har någon fråga!