Start Nyheter Händer hos Aktea
Aktea välkomnar Andreas Nyberg som ny kontorschef i Göteborg

Aktea välkomnar Andreas Nyberg som ny kontorschef i Göteborg

Idag startar Andreas Nyberg, skolad inom HVAC-området och erfaren inom projektledning, försäljning och marknad, som ny kontorschef på Aktea i Göteborg. Hans uppdrag är att fortsätta bolagets tillväxt och skapa värde för våra kunder.

Varför landade ditt val på Aktea, Andreas?

– Akteas tjänsteområden ligger helt rätt i tiden. Med det härliga och kompetenta gäng av energispecialister som finns i bolaget, känner jag att det finns det en stor potential att skapa fler nya och spännande möjligheter ihop framåt. Vi ska definitivt kunna hjälpa många fler fastighetsägare och industrier i västra Sverige att spara energi på smarta sätt, få sundare inomhusklimat och/eller öka andelen förnybar energi.

Berätta lite om din bakgrund!

– Jag är utbildad VVS-ingenjör och har jobbat i samtliga led inom HVAC. Det har bland annat varit i roller som konstruktör, projektledare och försäljningsingenjör. Jag har även arbetat exempelvis i Norge med projektledning av oljeplattformars ombyggnation och i USA med flera länder med kryssningsfartyg. Senast kommer jag från konsultledet där jag varit projektledare på beställarsidan samt jobbat med försäljning och marknad.

Hur ser din plan ut för att komma in i rollen?

– Jag ser fram emot att lära mig mycket på Aktea! Genom att vara nyfiken och en god lyssnare, tror jag man kommer in i en ny verksamhet på ett bra sätt. Jag brinner för bidra till att kollegor utvecklas samt att utveckla affärer utifrån kunders behov. Genom att ständigt lyssna på marknaden och kontinuerligt anpassa både vårt erbjudande och våra medarbetares kompetens, tror jag att vi lyckas bibehålla långsiktighet och starka affärsrelationer.

– Det känns också tryggt att Adam Krantz, som varit kontorschef fram tills nu, är kvar i bolaget. Han fortsätter som senior energispecialist inom bolaget med att utveckla våra långsiktiga samarbeten med nyckelkunder.

Slutligen vill vi gärna höra om du har några dolda talanger eller någon hobby som ger dig energi utanför jobbet?

– Det ligger alltid ett fiskespö i bilen redo att plockas fram vid behov. På tal om fiske, så följer jag makrillarna (GAIS), där jag varit aktiv både som spelare och tränare. Vandring och golf ligger mig annars varmt om hjärtat. Efter en ryggskada på golfbanan i oktober med efterföljande operation och rehab inväntar jag nu att bli redo för en runda på golfbanan.
 

Vill du komma och dricka kaffe med Andreas och kollegor för att diskutera effektivare byggnader och minskade klimatutsläpp? Här hittar du Akteas kontor!