Start Nyheter Händer hos Aktea
Akteas Uppsalakontor växer med energi- och nyproduktionsspecialisten Peter Nyberg

Akteas Uppsalakontor växer med energi- och nyproduktionsspecialisten Peter Nyberg

Peter Nyberg förstärker Akteas kontor i Uppsala, där han träder in som senior energikonsult. Med sig har han både en bakgrund som byggnadsingenjör med specialistkompetenser inom VVS-system och en gedigen erfarenhet från energifrågor i bostadsutveckling.

Peter kommer senast från en roll som energispecialist hos bostadsutvecklaren Bonava. Där var han en aktiv del i projekteringen av nya bostäder och ansvarade för att driva energifrågorna i nära samarbete med arkitekter och projektörer. Dessförinnan har han flera års erfarenhet som VVS- och energiingenjör hos teknikkonsultföretagen Ramboll och Grontmij.

– Hur kom du i kontakt med Aktea, Peter?

Min nyfikenhet väcktes när jag kom till att se annonsen på LinkedIn. Jag har haft koll på Aktea via nätverket Samling för Solel, där jag deltagit som medlemsföretag, och har alltid tyckt att de haft en vettig strategi när det kommer till kundkontakter. Jag upplever att Aktea satsar på att bygga långsiktiga kundrelationer framför att gå efter ’snabba pengar’.

– Vad lockar hos ett mindre energikonsultbolag?

Min uppfattning är att det finns många duktiga personer på Aktea. I en roll som energispecialist på företagssidan, saknar man som regel internt bollplank som delar intresset inom energieffektiva byggnader. Därför ser jag fram emot att få vara del av det utbyte som ’klustret’ inom Aktea utgör. Jag har jobbat mycket med processer och förfarande i nyproduktion. På Aktea får jag även chans att fördjupa mig mer inom befintliga byggnader.

– Hur kommer du och Richard Thygesen att komplettera varandra i Uppsala?

Medan Richard framförallt har djuplodad erfarenhet av solcellssystem och smart el, kan jag exempelvis en hel del om byggsystem och strategier kopplat till energimätning, såsom hur mätning av installationssystem bäst utförs för korrekt analys och uppföljning av en komplex byggnads prestanda. Vi kommer att kunna sparra varandra väl!

– Vad gör du helst på fritiden?

Då umgås jag med familjen och mina två barn i förskoleåldern. Tillsammans gör vi i ordning vårt 30-talshus och vår trädgård i Knivsta, utanför Uppsala, dit vi flyttade från Stockholm för ett par år sedan. Jag tränar gärna också – det blir framförallt en del löpning. I oktober drar jag till min barndomstrakt i Härnösand för ett traillopp.

– Lycka till och välkommen, Peter!


Vill du veta mer om Aktea strävar efter att ligga steget före i en omvärld som hela tiden utvecklas och förändras och ser vi till att våra medarbetare har möjlighet att  ligga i framkant kunskapsmässigt? Läs mer om Akteas kunskapsdelning här!