Start Nyheter Händer hos Aktea
Lär känna Gustav Karlström på Malmö-kontoret

Lär känna Gustav Karlström på Malmö-kontoret

Gustav började som energikonsult på Aktea i Malmö för cirka ett år sedan. Han varvade praktik i samband med sin utbildning med jobb på timbasis, för att efter examen bli tillsvidareanställd vid kontoret. Det betyder att han gled in under radarn utan att bli ordentligt presenterad som nyanställd. Bättre sent än aldrig!

Berätta lite om din professionella bakgrund!

– Jag arbetade på Ikea i tio år med bl a köksförsäljning, logistik och produktkvalitet. Därefter valde jag att börja studera till energispecialist byggnader. Det var då jag fick upp ögonen för Aktea.

Vad lockade dig till energiområdet?

– Jag ville jobba med byggnader och med teknik. Det finns mycket intressant inom området att lära och man kan välja att jobba med så många olika saker. Sen är det även ett stort fokus idag på miljön som är en central del av energiområdet.

Några tankar om vad som gör Aktea intressant som företag?

– Jag fastnade för Aktea på grund av bredden. Vi har många olika tjänster inom en relativt smal och nischad bransch. Jag tycker det är kul att jag får jobba med varierande uppdrag – en dag är det takinventering för solceller och en annan dag är jag ute och optimerar en undercentral.

Vad arbetar du typiskt med för uppdrag?

– Jag har två roliga uppdrag hos LKF, Lunds Kommuns Fastighets AB, just nu. Bland annat sitter jag två dagar veckan som energicontroller ute hos dem. Uppdraget innefattar att kontrollera energistatistik, vattenavläsning, budgetering, ärendehantering m.m. Vi håller även på med att göra en takinventering över hela beståndet för att kartlägga vilka tak som är bäst lämpade för solceller. De bästa taken gör vi simuleringar på för underlag till upphandling. I övrigt jobbar jag en del med energideklarationer och EKL.

Vad ska man helst fråga dig om för att få dina energinivåer att stiga?

– Mina personliga intressen är träning, film och inredning. Jag gillar även att kolla på stand up och roliga sketcher. Kvarteret Skatan är en gammal favorit där kan jag citera stora delar av serien – får man räkna det som en talang? Annars kan jag skryta med att jag kan montera ett helt Ikea-kök utan att använda monteringsanvisning.


 

Intresserad av att läsa mer om hur det är att jobba på Aktea?
Läs mer under avsnittet Väx hos Aktea!