Start Nyheter Händer hos Aktea
Vår julklapp: förnybar el för bättre vård och bromsad skogsskövling

Vår julklapp: förnybar el för bättre vård och bromsad skogsskövling

Det glädjer oss att solcellsprojektet på ASRIs sjukhus på Borneo nyss uppnått finansieringsmålet för etapp ett och förväntar att solcellsanläggningen är i full drift innan årsskiftet!

Även i år fortsätter vi vårt stöd till EnergyAid och det projekt med förnybar el på Borneo som de driver ihop med den indonesiska ideella organisationen ASRI. Vi har valt EnergyAid eftersom de kombinerar socialt entreprenörsskap med mätbar klimatkompensation. Deras mål är att fortsätta bygga fler nya solcellsanläggningar och ge fler människor tillgång till ren el. 

Just detta projektets mål är att se till att fler barn får vård och att regnskogen på Borneo skonas. Organisationen har byggt ett sjukhus där alla som slutar att hugga ned regnskogsträd får kraftigt rabatterad vård. Genom investeringen i solceller kommer sjukhuset att få jämn och billig energi som både gör att de får råd att anställa fler läkare och installera teknisk utrustning som slipper drivas av smutsig el från dieselgeneratorer.

Vi utmanar härmed våra branschkollegor att dra sitt strå till stacken och bidra till en större andel förnybar energi för att skapa en ljusare framtid där det verkligen behövs. Tillsammans kan vi göra en stor skillnad för både lokalbor och vår planet!