Start Nyheter Händer hos Aktea
Säg hej till Mimmi, ny energikonsult på Aktea Göteborg!

Säg hej till Mimmi, ny energikonsult på Aktea Göteborg!

Det känns härligt att börja det nya året med att välkomna en ny kollega i västra Sverige på Akteas Göteborgskontor! Mimmi Engvall är civilingenjör med inriktning hållbara energisystem. Hon har därtill varit med och optimerat energisystemet i en av Sveriges mest hållbara bostadsrättsföreningar, Brf Viva.

Du har bidragit till projektet som vann utmärkelsen Årets Miljöbyggnad 2019. Hur tänker du toppa det?

– Det stämmer! Det var ett väldigt roligt och lärorikt halvår där jag i samband med mitt examensarbete var med och optimerade energisystemet hos Brf Viva, Riksbyggens lägenhetshus i Göteborg. Det består bland annat av solpaneler, batterier och fjärrvärme. Vårt arbete, på uppdrag av Göteborg Energi och under ledning av RISE, var utifrån ett kostnadsperspektiv. Vi testade att införa fiktiva potentiellt framtida eltariffer och undersökte hur detta påverkade energisystemet. Min plan är att ta med mig erfarenheten så att allt jag ”rör vid” i kommande arbeten blir till ”Miljöbyggnad Guld”! skrattar Mimmi.

Har startade ditt intresse för energi och hållbarhet?

– Jag började mina studier på kemiteknikprogrammet på Chalmers, men fick under mina tre år upp ögonen för hållbarhetsfokus. Därför tog jag ett annat spår i valet av min master och tog civilingenjörsexamen med inriktning mot hållbara energisystem. Nu känns hållbar energianvändning jätteviktigt och jag brinner för att få jobba mot att öka andelen förnybar energi.

Vad fastnade du för hos Aktea som ny arbetsgivare?

– Det var jag som kontaktade Aktea, efter att läst på lite om företaget. Jag fick uppfattningen att det var ett innovativt företag med en härlig inställning. Några arbetsområden som jag specifikt fastnade för var avancerad energieffektivisering och smart solel. Aktea känns som ett företag som besitter goda kunskaper inom områden som jag vill vara med och utveckla samt utvecklas inom. Jag är väldigt förväntansfull på min roll som Energikonsult.

Vilka intressen har du utanför jobbet?

– Jag spenderar gärna min lediga tid i naturen, går långa promenader med hunden eller hänger med vänner eller familj vid en brasa. Jag tycker också om att träna och vara aktiv, det är kul att sätta upp mål och nya utmaningar som Göteborgsvarvet och Tough Viking. Sedan har jag alltid haft ett stort intresse för bollsporter, där framförallt fotboll och innebandy har fått ta större plats, men även sporter som padel och badminton är riktigt roligt!

Välkommen och lycka till, Mimmi!


Här kan du läsa mer om hur man kan utvecklas som energikonsult inom Aktea.