Start Nyheter Delad kunskap
Här är kursen som lär dig investera tryggt i elbilsladdning!

Här är kursen som lär dig investera tryggt i elbilsladdning!

Under december skedde ett paradigmskifte – för första gången var en elbil Sveriges mest sålda bil. Kanske är det hög tid att din fastighet möter efterfrågan med lämplig laddinfrastruktur? Aktea Akademi erbjuder en perfekt kurs vid tre tillfällen i vår!

Elbilar håller på att slå igenom i samhället och kommer av allt att döma vara den dominerande tekniken för fordon i framtiden och redan om fem år förutspås elbilar vara billigare än bränsledrivna och ha en räckvidd som gör att de fungerar i alla tillämpningar. Omställningen till eldrift förutsätter att det finns tillgång till laddställen och i den här kursen går vi igenom vilken typ av laddning som passar i olika situationer med fokus på laddning i anslutning till fastigheter.

I kursen tar upp vilka typer av laddlösningar som finns, så som snabbladdning, hemmaladdning och destinationsladdning och vilka lösningar som passar i olika situationer. Regelverk, ungefärliga investeringskostnader och affärsmodeller för ägande och betalning diskuteras också.

Vi går bland annat igenom:

  • Var och hur laddar man effektivast en elbil
  • Olika tekniker för laddning
  • Hur mycket el använder en elbil och hur stor effekt behövs
  • Hur undviker man höga effektkostnader genom lastdelning och styrning
  • Vanliga affärsmodeller för att ta betalt för laddning
  • Typiska tjänsteleverantörer och vad dessa tillhandahåller

När du gått kursen är målet att du ska förstå vilken typ av laddlösning som passar för din fastighets behov, ungefär vad investeringen kostar och hur fastighetens elsystem påverkas. Målet är också att ge dig en förståelse för vilken affärsmodell som passar i din situation samt vad tjänsteleverantörer kan erbjuda.

Den digitala kursen äger rum under en intensiv förmiddag. Säkra dig en plats under ett av vårens kurstillfällen; 24 mars, 15 april eller 26 maj. Vilket datum passar dig bäst?

Läs mer om målgrupp, lämpliga förkunskaper och kursledaren Jon Malmsten under vårens kursutbud. Där hittar du även anmälningslänken!