Start Nyheter Händer hos Aktea
Niklas Söderström ny energikonsult i Uppsala

Niklas Söderström ny energikonsult i Uppsala

Aktea och Uppsalakontoret välkomnar Niklas Söderström, civilingenjör i energisystem, som ny medarbetare. Han ser fram emot att få växa in i ett varierande arbete där varje byggnad energieffektiviseras utifrån sina unika villkor. Privat alstrar Niklas energi bland annat via allsvenskt innebandyspel.

Berätta lite om din professionella bakgrund! 

– Sommaren 2020 avslutade jag mina studier inom civilingenjörsprogrammet i energisystem på Uppsala universitet. Det är ett program som ger en bred kunskapsbas inom energi och hållbarhet, med möjligheter att specialisera sig inom valfria energiområdet via sin master. De områden jag valde att fokusera mer på de sista åren av utbildningen var bland annat energieffektivisering och solenergi.

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering? 

– Det bästa med just energieffektivisering är variationen. För varje projekt och byggnad som man jobbar med, ser ut på sitt egna sätt med sina specifika utmaningar. Vilket gör att byggnaderna kräver sin speciella lösning för att bli så energieffektiv som möjligt.

Vad var det hos Aktea Energy som lockade dig särskilt? 

– På det stora hela gillar jag att Aktea har ett genomgående fokus på miljö och hållbarhet inom verksamheten, både till hur man jobbar mot kund samt hur det ser ut internt på företaget. Men det jag kände lockade mest var Akteas plan för att inkludera mig som nyanställd och nyexaminerad in i företaget och branschen. Att få chansen att växa in i min roll i min egen takt, samt den utförliga utvecklingsplanen som finns tillsammans med de möjligheter till vidare utbildning som Aktea erbjuder, gjorde att Aktea Energy kändes som rätt företag för mig.   

Var är du uppvuxen?

 Jag är född i Uppsala, och har växt upp i Storvreta som ligger någon mil norr om Uppsala. sedan flyttade jag in till Uppsala i samband med studierna och har bott kvar i stan sen dess.  

Vad gillar du att göra på fritiden? 

– En stor del av min fritid går till att träna. Jag spelar innebandy i Hagunda If som för tillfället spelar i Allsvenskan, vilket är den näst högsta divisionen i Sverige. Utöver innebandyn gillar jag att testa nya roliga aktiviteter, favoriterna just nu är badminton eller skogspromenader med korvgrillning. Självfallet avslutas varje kväll i soffan med en bra film eller serie. 

Någon dold talang eller hobby som kan vara värd att prata om när man träffar dig? 

– På senare tiden börjat rita och skissa lite, vilket man kanske kan kalla för min nya lilla hobby. Det gör jag mest för jag tycker det är roligt, avslappnande och för att se om jag kan bli bättre på det eller inte. 

Välkommen, Niklas, och lycka till i Uppsala!

Känner du till att vårt Uppsalakontor är placerat i den häftiga byggnaden Juvelen som syns i bakgrunden på fotot? Hör av dig om du vill besöka oss över en kaffe!