Start Nyheter Händer hos Aktea
Aktea Stockholm välkomnar Tove Jensen

Aktea Stockholm välkomnar Tove Jensen

Från och med mars är Tove Jensen en i gänget av energikonsulter på Aktea Energys Stockholmskontor. Här får du veta varför Tove brinner för energieffektiviseringsuppdrag och hur planlösningar blivit en slags hobby för henne!

Hej Tove! Berätta lite om din bakgrund!

– Jag är uppvuxen på landet utanför Laholm i Halland och har en civilingenjörsexamen inom energi och miljöteknik vid Karlstads universitet. Efter examen började jag arbeta som VVS-konsult på Värmex i Stockholm. Där fick jag jobba med många olika uppdrag, så som utredning, dimensionering, projektering, energieffektivisering och  injusteringsberäkningar. Jag har även varit projektledare och uppdragsansvarig. Totalt var jag på Värmex i 6,5 år.

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering?

– Sedan tidiga tonåren har jag velat jobba med något som minskar vår klimatpåverkan. Till en början var jag inne på att jobba med förnyelsebar energiproduktion, men så småningom insåg jag hur mycket man kan göra i befintliga byggnader för att minska energianvändningen. Det blir ofta intressanta och varierande uppdrag med mycket problemlösning, vilket jag gillar.

Vad var det hos Aktea Energy som lockade dig särskilt?

– Det som lockade mig särskilt med Aktea är inriktningen mot rena energieffektiviseringsuppdrag och en god och bred kompetens inom företaget. Plus möjligheten att vara med att påverka och utveckla företaget.

Vad gillar du att göra på fritiden?

– En bra helg börjar med en slapp fredagskväll i soffan, följt av umgänge med kompisar och brädspel på lördagen samt en lång promenad i naturen på söndagen. Jag gillar även att se nya platser och resa både inom och utanför Sverige, helst med resmål till fina/häftiga naturupplevelser.

– Under det senaste året, när jag inte kunnat träffa familj och vänner lika ofta, har jag börjat skissa på olika planlösningar till villor och kollat upp hur man bygger plusenergihus. Drömmen är att en dag bygga ett eget hus. Så det har väl blivit en slags hobby!

PS Nyfiken på om Aktea skulle kunna vara din framtida arbetsarena? Här kan du läsa om hur du som är tidigt i karriären eller är en erfaren energikonsult skulle kunna få utmanande uppdrag som anställd hos oss.