Start Nyheter Händer hos Aktea
Med Usama i teamet kan vi hjälpa fler öka andelen solel

Med Usama i teamet kan vi hjälpa fler öka andelen solel

Idag hälsar vi Usama Alfadel välkommen som energikonsult på Aktea i Göteborg. Hans kompetens inom solenergi är efterfrågad av många av våra uppdragsgivare. Här får du en kort introduktion till vår nye kollega!

Välkommen! Berätta lite om din bakgrund!

– Jag är elingenjör och utbildad inom förnyelsebara energisystem, med en masterutbildning från ESES, European Solar Energy School vid Dalarnas universitet. Där skrev jag mitt examensarbete om solenergi kopplat till batterilagringssystem. Sedan dess har jag arbetat över tre år med solcellsanläggningar. Ursprungligen kommer jag från Damaskus i Syrien.

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering?

– Det är ju framtidsbranschen! Jag ser det som att min insats bidrar till att dämpa hotfulla förändringar i klimatet.

Varför sökte du dig till Aktea?

– Jag fastnade först och främst för de roliga kunduppdrag som man får jobba med som energikonsult på Aktea; uppdrag inom energieffektivisering och med mycket fokus på solenergi. För det andra gillar jag att man också sprider kunskap genom sina utbildningar i Aktea Akademi och därigenom bidrar till att lyfta fler i branschen.  

Vad gör du helst på fritiden?

– Jag gillar framförallt tekniska prylar och IT, mestadels kopplat till datorer och inte minst Virtual Reality. Därutöver kopplar jag gärna av med en bra bok och är en flitig biobesökare. Annars är jag en hel del på gymmet, så fråga gärna mig om biofilmer eller träning, så kan jag bjuda på tips inom dessa områden! 


Varför välja Aktea?

När du börjar hos oss blir du en del av ett företag som strävar efter att göra skillnad – för våra anställda, kunder och samhället i stort. Vi hjälper kunder vara resurseffektiva med energi och bidrar till en hållbar utveckling. Läs mer vad du kan förvänta dig av att arbeta på Aktea.