Start Nyheter Händer hos Aktea
Robert Ringvall chef för Akteas nordligaste kontor

Robert Ringvall chef för Akteas nordligaste kontor

Från april månad har Aktea Umeå både en ny kontorschef och ny kontorsadress på Kungsgatan i Björkarnas stad. Med Robert som energikonsult i spetsen för Aktea Umeå kommer vi att kunna hjälpa fler företag i Norrland att sänka sina energikostnader och bidra till ett bättre klimat.

Hej Robert! Berätta lite om din bakgrund!

– Jag har läst civilingenjörsprogrammet i energiteknik och gjorde examensarbetet åt Ramböll, där jag sedan fick anställning. Efter ha arbetat med VVS-projektering i 1,5 år kände jag att jag ville arbeta mer med energiutredningar och sökte mig då till Umeå Energis energitjänster. Senaste åren har jag främst arbetat med energikartläggningar åt Umeås kommunala bolag och diverse utredningar på värmepumpar och fjärrvärme/fjärrkyla. Född och uppvuxen i Umeå, har endast varit iväg den tid då jag gjorde lumpen i Boden!

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering?

– Det är ett brett område, från skruv- och mutternivå till globala frågor. Det är dessutom ett område med mycket spännande teknik som konstant utvecklas.

Vad gjorde dig intresserad av Aktea?

– Jag har hört gott om Aktea Energy och såg chansen att utveckla både mig själv och kontoret här i Umeå. Jag gillar även Akteas inriktning i branschen och tjänsteutbudet.

Vad gillar du att göra på fritiden?

– Intressen kommer och går, men jag uppskattar alltid att spela beachvolleyboll eller brädspel med kompisar. Jag har även ett stort musikintresse och har nästan alltid igång musik i bakgrunden. Snart blir det också en spinnande katt som bakgrundsljud, eftersom min sambo och jag har tingat en kattunge som vi får hämta i slutet av april.

Någon dold talang som dina kollegor kan komma att få glädje av?

– Nyligen påbörjade jag en skärgårdsskepparutbildning, där jag hoppas på att få ett förarintyg innan sommaren. Så det blir kanske en tur i skärgården om ni har tur?!

Välkommen ombord, Robert!