Start Nyheter Delad kunskap
Tips om hur Miljöbyggnad iDrift kan höja värdet på ditt fastighetsbestånd

Tips om hur Miljöbyggnad iDrift kan höja värdet på ditt fastighetsbestånd

Sweden Green Building Council har arbetat fram nya certifieringssystemet Miljöbyggnad iDrift tillsammans med fastighetsbranschen för att skapa god förvaltning och attraktiva bostäder eller lokaler för såväl ägare som brukare. Här delar vi med oss av vår kunskap om certifieringen och hur den skapar värde!

Har du någon byggnad i fastighetsbeståndet med egenskaper som förtjänar guld, eller åtminstone en pallplats?

Samarbeta med certifierade i systemet

Vi kan Miljöbyggnad iDrift (MBiD), det nya certifieringssystemet som baseras på svenska lagar och föreskrifter för byggnader och fastighetsägande. Just nu arbetar vi i en rad olika uppdrag med kunder som siktar på MBiD:s kriterier i sitt förbättringsarbete. Flera hos oss på Aktea har gått utbildningen och har kompetensen som krävs för att kunna stå som samordnare på en ansökan i systemet.

Är din organisation redo för att dra nytta av MBiD?

Tänk på att vissa obligatoriska (och även en del av de valfria) kriterier kräver framförhållning för att ha korrekt dokumentation på plats när certifiering ska genomföras. Exempelvis behövs en fullständig radonrapport. Finns det inte framtaget ännu, så hjälper vi gärna till. Vi kan även utföra exempelvis sakkunnigkontroll av farliga ämnen, energideklaration och OVK som är obligatoriska krav för certifieringen.

 Läs kunskapsbladet med tips på hur MBiD kan höja värdet på ditt fastighetsbestånd 


Hör av dig för att boka ett möte där vi kan diskutera ditt fastighetsbestånds utgångläge och där vi kan svara på frågor!