Start Nyheter Delad kunskap
Framtidsförvaltaren Emelie ny energikonsult på Aktea Stockholm

Framtidsförvaltaren Emelie ny energikonsult på Aktea Stockholm

Denna vecka välkomnar vi Emelie Winberg ombord på ”riktigt”. Hon har nämligen efter genomförd LIA och examensarbete mönstrat på som energikonsult hos oss på Aktea Stockholm. Läs om hennes förväntningar kring rollen!

Hej Emelie! Du kan väl berätta lite om din bakgrund?

– I grunden är jag förskollärare, eller ”framtidsförvaltare” som jag kallar det, vilket jag har arbetat med i hela mitt yrkesliv. När jag sökte nya utmaningar och ville byta bana, var jag inne på att studera något inom ekonomi eller bygg. Då ”snubblade” jag över utbildningen Energispecialist, hållbara byggnader på yrkeshögskolan KYH i Stockholm, som på sätt och vis inkluderade båda. Där har jag spenderat två lärorika studieår inklusive roliga LIA-perioder på Aktea i Stockholm. Här har jag fått utveckla mina teoretiska kunskaper från utbildningen i praktiken och fått lov att testa på det mesta inom Akteas tjänsteområden – allt från att utföra OVK och energideklarationer till sol & ladd-förstudier samt satt mig in i Miljöbyggnad i Drift.

Vilka förväntningar har du på rollen som energikonsult?

– Jag ser det som en ny möjlighet att ”förvalta framtiden” och bidra till en mer hållbar framtid genom att hjälpa fastighetsägare att energieffektivisera sina byggnader. Det känns både meningsfullt och spännande att få följa med på resan mot ett mer resurseffektivt samhälle, liksom följa den utveckling som sker med nya innovativa lösningar som kan minska klimatavtrycket.

En av de stora fördelarna med yrkesrollen är att den är varierande på så sätt att den både innehåller kontorsarbete och tid ute i ”verkligheten” där man träffar kunder. Jag är förväntansfull inför att anta rollen som energikonsult!

Vad var det hos Aktea Energy som lockade dig särskilt?

– Aktea kom tidigt in i medvetandet eftersom de har ett etablerat samarbete med KYH. Jag har träffat på flera av de kompetenta medarbetarna från Aktea när de har hållit i utbildningar och presenterat vad yrket som energikonsult innebär. Vi har även mötts i ledningsgruppen på skolan, där Aktea är ett av företagen som representerar arbetslivet och där jag var aktiv som studeranderepresentant. När det var dags att söka praktikplats var Aktea ett företag som jag trodde skulle passa mig, vilket senare visade sig stämma väldigt bra! Det är en öppen och positiv stämning i personalgruppen som gör att man snabbt känner sig som en i ”gänget”.

Vad gillar du att göra på fritiden?

– För mig är det viktigt att ha ett socialt liv och jag umgås gärna med min sambo och katten Smilla, våra familjer och vänner. I ”normala” fall älskar jag att gå på teater, musikal, konserter, stand up osv, men som läget är nu under Corona-tiden, har det blivit extra många timmar i soffan, för att fylla tomrummet med serier, filmer och annan underhållning. 

Det har även blivit en hel del långpromenader, vilket är ett bra sätt att upptäcka sin omgivning på och se hur naturen skiftar med årstiderna. Jag har ett stort intresse av fotografering och matlagning. Att resa och upptäcka nya platser i Sverige och i världen fyller jag gärna längre lediga perioder med.

Har du någon dold talang som kunder och kollegor kan komma att få glädje av?

– Haha, jag kan jonglera, men det har nog ingen annan någon nytta av!

Förmågan att ha många bollar i luften gäller av allt att döma inte bara bokstavligt, så det ser vi fram emot! Välkommen, Emelie!

Tips!  Vi tar löpande emot ansökningar för såväl praktikplatser som anställning. Kontakta närmaste kontor om du vill veta hur!