Start Nyheter Händer hos Aktea
Olof ombord på Aktea Malmö

Olof ombord på Aktea Malmö

I slutet av maj fick Malmökontoret ytterligare en ny kollega genom Olof Jönsson. Han utgör ett bra komplement i vårt team av energikonsulter med sin gedigna kompetens inom styr- och reglerteknik, värmepumpar med mera.

Välkommen Olof! Vill du berätta lite om din professionella bakgrund?

– Jag är uppvuxen i Markaryd i södra Småland och har läst till energiingenjör vid Högskolan i Halmstad. Efter studierna började jag på NIBE vid deras utvecklingslabb, där jag jobbade med test och verifiering av värmepumpar. Därefter har jag jobbat på Siemens som tekniker inom fastighetsautomation, både med service och optimering av befintligt bestånd, men även med nyinstallation.

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering?

– I grunden finns ett intresse för både miljö och teknik. Att få jobba för en mer klok resursanvändning i samhället tilltalar mig, men även att jobba med optimering och förfining av en process i sig är såklart tillfredsställande.

Varför föll valet på Aktea Energy som din nya arbetsplats?

– Jag tyckte att Aktea hade ett intressant tjänsteutbud, vilket jag ser fram emot att fördjupa mig inom. Med god samlad kompetens och attraktiva tjänster att erbjuda, ser jag att Aktea har en stor potential.

Vad gillar du att göra på fritiden?

– Jag är engagerad i Röda Korset i Hässleholm, som bland annat driver en Second Hand-butik. Där hjälper jag främst till med ekonomin, men agerar även lite intern teknisk support. Annars vistas jag gärna i naturen under ledig tid. När lusten faller på tar jag gärna en tur på landsvägscykeln.Visste du att Aktea är Sverigetäckande?
Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala minskar vi svinn av energi över hela Sverige. Läs om hur vi arbetar med problemfri förvaltning.