Start Nyheter Händer hos Aktea
Robert Cooklin välkomnas hos Aktea Stockholm

Robert Cooklin välkomnas hos Aktea Stockholm

Robert är ny energikonsult hos oss och kommer närmast från H&M där han arbetat med energistrategi. Han ser rollen som ett tillfälle att fortsatt få jobba med sitt favoritämne och hjälpa fler företag att utveckla deras strategi.

Berätta lite om din professionella bakgrund!

– Jag började att jobba på ett elbolag i Skottland där jag lärde mig allt om hur elmarknaden fungerar och om alla förändringar som krävs för ett fossilfritt elsystem. Efter det jobbade jag med energistrategi på London Underground – en av Storbritanniens största energiförbrukare. Nu senast har jag varit ansvarig för underhåll och energistrategi av H&Ms butiker i Sverige.

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering?

– Det var under mitt första jobb på ScottishPower som mitt intresse för energi väcktes. Energisystemet är grundläggande för allt i samhället. Hur man kan producera samt använda energi i framtiden är avgörande för att lösa klimatkrisen och berör många andra samhällsfrågor. Det är därför jag tycker att det är så roligt att jobba med energi.

Vad var det hos Aktea Energy som lockade dig särskilt?

– Det började med en intressant diskussion med Stefan (Akteas vd) under en barnvagnspromenad under min pappaledighet. Samtalen förde till intressanta idéer som vi fortsatte att utveckla, som i sin tur ledde till att jag blev erbjuden jobb. Jag hade inte tänkt att bli konsult, men denna tjänst är ett fantastiskt tillfälle att få jobba med mitt favoritämne, energistrategi, och kunna hjälpa företag att utveckla deras strategi.

Var är du uppvuxen och hur har det präglat dig?

– Jag kommer från Glasgow i Storbritannien och träffade min svenska fru på universitetet i St Andrews, så jag är en klassisk ”love refugee”. Människor från Glasgow är ofta sociala och gillar att berätta underhållande historier, vilket nog också stämmer in på mig!

Vad gillar du att göra på fritiden?

– På min fritid gillar jag att leka med mina barn och träna. Annars sitter jag i styrelsen för min bostadsrättsförening och är volontär i kyrkan.

Någon hobby som dina kollegor kan komma att märka av vid kaffemaskinen?

– På universitetet tävlade jag i debatt och jag gillar fortfarande att diskutera idéer och politik, så det kan säkert bli många intressanta samtal!
 

Är du också en meriterad och erfaren energikonsult som behöver en ny utmaning i karriären? Välkommen att bli en del av oss! Kontakta någon av våra kontorschefer för att prata om hur du kan utvecklas på Aktea.