Start Nyheter Händer hos Aktea
Annika är ny kommunikatör och eventansvarig på Aktea

Annika är ny kommunikatör och eventansvarig på Aktea

Från augusti är Annika Skaaret kommunikatör och eventansvarig på Aktea. Här får du en kort introduktion kring vem hon är och vad som fått henne att fastna för just marknadsföring och kommunikation!

Berätta lite om din professionella bakgrund! 

– Den är lite spretig, men jag har alltid haft ett intresse för både kommunikation och för att bidra till en bättre värld på olika sätt. Efter att ha varit handläggare på a-kassan i några år bestämde jag mig för att jobba med företag som har möjlighet att påverka och förändra framtiden till det bättre. Samtidigt insåg jag att det är kommunikation jag vill jobba med. Jag fördjupade mig i digital kommunikation och marknadsföring och fick jobb på Tricorona Climate Partners marknadsavdelning. Lyckligtvis går det att kombinera det med deltid på Aktea Energy, så nu har jag två frontlinjer att vara med och påverka ifrån! 

Vad är det du gillar med marknadsföring och kommunikation? 

– Det är spännande att hjälpa ett företag att sticka ut ur ”bruset” och få andra människor och företag att få upp ögonen för ens tjänster. För mig är det därför minst lika viktigt att jobba på ett företag som jag faktiskt kan stå för rent etiskt, som jag vet bidrar till något bättre. 

Vad var det hos Aktea Energy som lockade dig särskilt? 

– Aktea arbetar med energieffektivisering i byggnader och industrier, vilket är otroligt viktigt för klimatet. Att bygg- och fastighetsbranschen tänker klimatsmart vid nybygge är viktigt, men det gäller också att tänka på redan befintliga byggnader och hur dessa kan effektiviseras på bästa sätt. Aktea är en oberoende aktör i en framtidsbransch, menar jag! Det ska bli kul att få vara med och boosta Aktea Akademi, spännande webbinarier med mera som kan bidra till att fler gör insatser för att optimera sin energianvändning. 

Vad gör du helst på fritiden? 

– Jag har en hund som jag tycker om att umgås med och så målar och ritar jag gärna. Under pandemins början köpte jag ett set akrylfärger som jag har ägnat mycket tid åt. Naturen och skogen är ett annat intresse, där jag försöker lära mig mer om skogsbruk. Jag älskar att läsa, faktum är att jag inte kan gå och lägga mig utan att läsa i minst tio minuter, helst en timme.