Start Nyheter Händer hos Aktea
Ulrika är nu en del av teamet på Aktea Energy

Ulrika är nu en del av teamet på Aktea Energy

Ulrika Gustavsson, nyutexaminerad civilingenjör från Linköpings Universitet, har redan smygstartat vid Aktea Stockholm på timbasis, men kör på heltid från september. Vid sidan av studierna har Ulrika jobbat extra både som energikonsult och som solcellstestare.

Välkommen till Aktea, Ulrika, vem är du?

– Jag är nyexaminerad civilingenjör inom energi-miljö-management vid Linköpings universitet. Det är en utbildning som kombinerar kunskaper inom energi- och miljöteknik med affärsnytta, vilket har varit väldigt kul. Vid sidan av studierna har jag bland annat jobbat extra som energikonsult och som solcellstestare.

Jag är uppvuxen i Dalarnas metropol, Borlänge. Det är en stad med närhet till natur och med ett stort föreningsliv, vilket har fött mitt natur- och sportintresse. Den mesta av min lediga tid spenderades med lagkamraterna i fotbollslaget, på planen eller i en buss på väg till nästa bortamatch.

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering?

– Byggnader står för en så stor del av vår energianvändning, samtidigt som potentialen för att energieffektivisera är väldigt stor. Jag motiveras av att bidra till energiomställningen, där energieffektivisering kommer att vara en viktig komponent för att nå våra energi- och klimatmål.

Vad fick upp dina ögon för Aktea Energy?

– Mitt intresse fångades först och främst av att Aktea jobbar med två utav mina främsta intresseområden, energieffektivisering och solenergi! Ett inledande möte gav ett positivt intryck av företaget, och jag kände jag mig stärkt i att Aktea vore en fantastisk plats att jobba och utvecklas på. Rollen som oberoende energikonsult lockar, och bredden av de uppdrag jag kan tänkas få vara med och driva.

Vad gör du helst på fritiden nuförtiden?

– Då umgås jag gärna med vänner och familj, och tränar i olika former. En löprunda i fin omgivning eller en tur i kajaken är aldrig fel. Under studietiden ägnades en stor del av fritiden åt studentengagemang, så nu finns det utrymme för nya fritidsintressen, och till att upptäcka min nya hemstad!
 

Varför välja Aktea?
När du börjar hos oss blir du en del av ett företag som strävar efter att göra skillnad – för våra anställda, kunder och samhället i stort. Vi hjälper kunder vara resurseffektiva med energi och bidrar till en hållbar utveckling. Läs mer om vad du kan förvänta som som konsult på Aktea Energy!