Start Nyheter Händer hos Aktea
Krister Wiklund är nyrekryterad energikonsult på Aktea Göteborg

Krister Wiklund är nyrekryterad energikonsult på Aktea Göteborg

Aktea har genom Krister fått ännu en kollega som vurmar för att spara energi i byggnader, men att vara generös med energi i sportvärlden. Han har även ett förflutet inom att bidra till en mer hållbar värld med få fler svenskar att handla second hand.

Välkommen ombord! Berätta lite om din bakgrund! 

– Jag är utbildad energispecialist vid KYH. Dessförinnan arbetade jag på Intersport i tio år med försäljning av diverse sportprodukter. Har även gjort en sväng på Myrorna och sålt möbler innan energibranschen lockade mitt intresse! 

Vad var det med energieffektiviseringsområdet som fångande dig? 

– Jag vill ha en positiv påverkan på miljön på ett handfast sätt! Dessutom gillar jag byggnader och att räkna! Vad kan då passa bättre än att jobba med energi? 

Några tankar om vad som gör Aktea intressant som företag? 

– Jag fastnade för Aktea på grund av att det känns som ett företag som vill framåt och utvecklas. Att det erbjuder en stor bredd på uppdrag kombinerat med en möjlighet att också få utbilda andra i ämnen man tycker är intressanta! 

Vad ska man helst fråga dig om för att få dina energinivåer att stiga? 

– Jag antar att man får kalla mig för en fotbollsnörd. Jag både spelar (numera gubbfotboll) och tittar gärna! Favoritlagen är Umeå IK och Umeå FC, trots att jag bott i Göteborg i snart 15 år. Sen har jag två små barn hemma och vilken förälder går inte i gång på att få prata om sina avkommor? 

Väkommen!