Start Nyheter Händer hos Aktea
Lars Fridén, med spjutspetskompetens inom fastighetsautomation, förstärker Aktea Energy

Lars Fridén, med spjutspetskompetens inom fastighetsautomation, förstärker Aktea Energy

I veckan har Lars Fridén introducerats som ny kollega på Akteas Göteborgskontor. Men drygt 30 års erfarenhet från olika roller inom styr- och övervakningsbranschen vill han göra mer gott för planeten genom att bidra till lägre energianvändning och jämnare inomhusklimat.

Välkommen Lars! Vilka erfarenheter tar du med dig?

– Jag har arbetat med installationer i stort sett under hela mitt yrkesliv och har över 30 års erfarenhet inom styr- och övervakningsbranschen och därmed bred erfarenhet av de flesta rollerna inom fastighetsautomation. Efter många år som entreprenör gick jag över till konsultledet 2017. Har erfarenheter från entreprenadprojekt, service och energieffektiviseringsuppdrag samt som konsult inom projektering, projektledning och kontroll- och besiktningsuppdrag inom bostäder, kontor, lokaler och sjukhus.

Vad fick dig att fastna för energieffektivisering?

– För att det är kul! Och att bidra lite till göra något bra för vår planet känns bra.

Hur kom det sig att du valde Aktea Energy som ny jobbarena?

– Jag ser fram emot att få jobba i ett företag där mina kunskaper och erfarenheter inom systemlösningar och energieffektivisering kommer till nytta. Tillsammans med våra kunder ska det bli väldigt roligt att åstadkomma resultat i byggnader i form av lägre energianvändning och jämnare inomhusklimat.

Vad gillar du att göra på fritiden?

– Med tre barn, som alla spelar fotboll, läggs det en hel del tid vid sidan av planen. Tiden som blir över läggs på huset, hunden, hästen och familjen.

Vad pratar du gärna om på en fikapaus?

– Då tar jag gärna en pratstund om någon fotbollsmatch. Premier League generellt – Arsenal, Brämhults IK, Bergdalen, Sverige Herrar eller Damer – det går bra vilket som!