Start Nyheter Händer hos Aktea
Aktea Malmö fortsätter växa med Charlotta Gibrand i spetsen

Aktea Malmö fortsätter växa med Charlotta Gibrand i spetsen

Från oktober tillträder Charlotta Gibrand som ny kontorschef på Aktea Energys Malmökontor. Med sig har hon drygt tio års erfarenhet från olika roller inom såväl kommunalt energi- och klimatarbete som projektledning och tjänsteutveckling av energieffektiviseringsområdet i olika konsultbolag.

Välkommen till oss, Charlotta! Vad ser du fram emot i din nya roll?

– Tack! Jag lockades av Akteas stora kunnande och engagemang tillsammans med en dynamisk och platt organisation. Det känns inspirerande att arbeta med fokus på hållbarhet i ett tajt och ambitiöst bolag! Jag ser också möjligheter att samverka med andra partners för att kontinuerligt leverera hög kvalitet till våra kunder.

Hur ser din bakgrund ut?

– Jag har civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola med en master inom energisystemanalys. Dessutom har jag studerat hållbar energi på UCC, Irland och är certifierad inom både energikartläggning och projektledning. Mina senaste jobb var på AFRY och Pöyry som energiexpert och i roller som uppdragsledare och projektledare. På AFRY var jag även aktiv inom den interna verksamhetsutvecklingen av affärer, tjänster och kvalitet.

Vad fick dig att kliva in i energieffektiviseringsbranschen?

– Eftersom jag är uppvuxen på en skånsk lantgård väcktes tidigt ett intresse för djur och natur. För mig är miljö och hållbarhet starka drivkrafter, där möjligheten till att samverka mellan andra samhälls- och affärsintressen gör energiområdet extra spännande.

Hur alstrar du energi utanför arbetet?

– Jag har två hästar som tar mycket tid, men också ger mig mycket tillbaka. Sambon och jag håller på att renovera vårt hus, vilket också fyller en del av fritiden. För övrigt samlar jag gärna på naturupplevelser, helst med inslag av berg eller vatten. Om någon går och lurar på en drömresa efter pandemin kan jag ge många restips om fantastiska Nya Zeeland, där jag har bott i två år, och det finns både berg och vatten!

Spännande!

Hur når man dig, om man är nyfiken på Aktea Malmö och hur du och de andra i teamet kan hjälpa fastigheter och företag i södra Sverige energioptimera?

– Mejla mig på charlotta.gibrand@aktea.se så hittar vi en tid för ett samtal!