Start Väx hos Aktea Kontorsansvarig Aktea Umeå

Aktea vill ha dig som är en av Västerbottens vassaste inom energiområdet!

Arbetsgivare

Aktea Umeå AB

Placering

Umeå

Status

heltidstjänst, tillsvidareanställning

Start

Januari 2021

Vill du hjälpa fastighetsägare och industrier vara mer resurseffektiva med energi? Gillar du att arbeta fritt och varierat i en bransch där du utmanas  och ständigt lär nytt? Är du nyfiken av dig och vill lösa kundens problem? Då kommer du att trivas som en i gänget hos oss oberoende energikonsulter!

Sedan starten för cirka tolv år sedan har Aktea hjälpt fastighetsägare och industrier att spara energi och skapa sunda inomhusklimat. Totalt finns det fem kontor i Sverige med cirka 35 medarbetare. De senaste åren har bolaget växt i mer än 35 % i årssnitt.

Akteas Umeå-kontor har funnits sedan 2016 med kunder över hela Västerbotten. Nu letar vi efter dig som vill ta vid som kontorsansvarig och utveckla verksamheten.

Som energikonsult på Aktea får du vara mångsidig och hänga med i den snabba utveckling som sker inom energiområdet. Du ger dig själv möjlighet till ett flexibelt arbete med stor variation mellan fältarbete och kontorsjobb. Du kommer att få vara ute på uppdrag i olika typer av byggnader, industrier och verksamheter där du blir du utmanad och fördjupar dina kunskaper i skarpt läge.

En dag på jobbet innehåller massor av Kaizen

 • energideklarationer och energikartläggningar i allt från bostäder till industri 
 • utredningar om potential för solceller/laddstolpar 
 • supporta nätverk för små- och medelstora företag med energieffektivisering 
 • avlasta förvaltare med proaktivt energiarbete
 • hålla föredrag och presentationer om energiteknik
 • hjälpa företag att genomföra energieffektiviseringsåtgärder
 • arbeta med systematisk uppföljning, t ex löpande energistatistikuppföljning
 • felsöka, mäta och analyser
 • planera, leda, genomföra och utvärdera energiprojekt
 • sammanfattat innehåller det mesta Kaizen – strävanden efter kontinuerlig förbättring!

Dessa kunskaper och färdigheter behöver du

Som energikonsult behöver du ha kunskap och erfarenhet inom fastighets-/verksamhetsenergi, gärna med ett kontaktnät i regionen. Certifiering som energiexpert eller energikartläggare är ett plus.

Kanske vill du ta ett nytt steg i karriären och bli chef. Kanske brinner du för ventilation och avancerade värmesystem, eller solceller och förnybar energi? Kanske är du bara genuint intresserad av hållbarhet och vill göra en insats genom att vara energikonsult?

Vi önskar att du har lätt att lära, är nära till humor och drivs av att utveckla verksamheter och medarbetare.

Vi som arbetar på Aktea idag är engagerade och positiva och ser fram emot att få fler drivna kollegor som kan komplettera oss. Idag arbetar två personer utifrån Umeåkontoret, där tf kontorschef normalt utgår från Aktea Stockholm och den andre för tillfället är föräldraledig. Samtidigt ingår vi i det större Aktea-nätverket med bra uppbackning av digitala verktyg och kunskapsutbyte, både i uppdrag och genom gemensamma aktiviteter.

På Aktea Energy kan du bland annat förvänta dig

 • utmanande uppdrag i många olika typer av fastigheter och verksamheter
 • eget ansvar för uppdrag och nära kontakt med kunder
 • snabb personlig utveckling, inom såväl energiteknik som projektledning
 • att dela din kunskap genom föredrag och presentationer
 • engagerade och drivande kollegor
 • samarbete i nätverk med andra energiexperter i branschen
 • centralt placerade kontor – i Umeå delar vi kontor med Esam och andra gröna företag på Nygatan 14
 • goda personalförmåner och många gemensamma aktiviteter
 • seniora konsulter kan erbjudas delägarskap

Om företaget

Aktea har växt starkt de senaste åren och består idag av drygt 35 energikonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vårt arbete är organiserat i fem tjänsteområden – avancerad energieffektivisering, smart solel, energistrategi & ledningsstöd, energisamordning och problemfri förvaltning. 

Vi bidrar också till branschens utveckling genom att leda utvecklingsprojekt, föreläsa i energiteknik och samarbeta med energirelaterade utbildningar. Vi är stolta över att ha ett etablerat förtroende och att ha många som efterfrågar det vi levererar.

Våra kunder omfattar privata och offentliga beställare. Vi har ramavtal med bl.a. Energimyndigheten, Locum, Akademiska hus, SBC och Vattenfall. Vi har också långsiktiga samarbeten med professionella fastighetsägare, förvaltare och byggherrar.

Sök!

Är du nyfiken på Aktea och känner att tjänsten lockar, så se till att skicka ditt CV eller länk till din profil på LinkedIn och skriv några rader om dig själv! Skicka anökan till vår rekryteringskonsult Mio Takahashi på mio.takahashi@aktea.se.

Har du frågor går det bra att kontakta tf kontorschef Magnus Stjerndahl på telefon 0704-94 95 50 eller mejl magnus.stjerndahl@aktea.se