Start Väx hos Aktea Aktea Akademi

Aktea Akademi

Ta tillfället i akt att via distanskurser öka din kunskap och dina förmågor!

Sedan 2008 har hela Sveriges energikonsult Aktea byggt upp bred kunskap inom inomhusklimat, energieffektivisering och förnybar energi. Genom Aktea Akademi delar vi den med alla vardagshjältar i fastigheter och verksamheter som vill sänka energikostnader och bidra till ett bättre klimat.

Öppna distanskurser

Alla kurser i Aktea Akademi är utformade för att engagera dig som deltagare och för att utmana genom en balans av teori och övningar/diskussioner i små grupper. Självklart kan du genomföra dem på distans, online via din egen dator. 

Utbildningsprogram 2021 

Vi har lyft vårt koncept ytterligare där vi har skapat en rad webbaserade utbildningsprogram som är skräddarsydda utifrån de krav och utmaningar som ställs i en viss yrkesroll.

Klicka här för att komma till Aktea Akademis kursutbud 2021

Har du frågor kring innehållet är du varmt välkommen att höra av dig till Kristin Vanky antingen via mejl kristin.vanky@aktea.se eller telefon 076 566 93 77.

 

Några referenser vad gäller Akteas utbildningar
 

Teknologisk Institut

Peter Karlsson är en flitigt anlitad föreläsare. Utöver att vara kunskapschef på Aktea är han ordförande i Sveriges Energirådgivare och har jobbat med inomhusmiljöfrågor och ventilationer i många år. Här berättar han i en intervju av Morgan Sörmlind på Teknologisk Institut om vad man som deltagare kan få ut av när han föreläser och håller i workshopen för konferensen INOMHUSMILJÖ som går i Stockholm 5 - 6 maj 2020.

SBC Sveriges BostadsrättsCentrums bostadsrättsföreningar

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB har sedan 2017 ett rikstäckande samarbete med Aktea kring energideklarationer för bostadsrättsföreningar. Nyligen utökade SBC samarbetet så att det även inkluderar förstudier av solceller och elbilsladdning. 
Läs mer om utbildningarna hos SCB här

Fastighetsägarna Stockholm


Intresset för solceller ökar bland fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. I höstas bjöd Fastighetsägarna in till tre workshops, där medlemmar fick ta reda på hur potentialen för solceller såg ut på deras fastighet under handledning av solelspecialister från Aktea. Varje deltagare skulle kunna lämna workshopen med det underlag som krävdes för att kunna fatta beslut om en investering.
Här kan du läsa mer om utbildningarna hos Fastighetsägarna.