Start Väx hos Aktea Energikonsult till Malmö

Energikonsult till Aktea Energy i Malmö

Arbetsgivare Aktea Malmö AB 
Placering Malmö
Status Heltidstjänst, tillsvidareanställning
Start Omgående
Ansök Senast 23 oktober 2020

 


Gör skillnad i en ”framtidsbransch”!

Vill du hjälpa kunder vara resurseffektiva med energi? Gillar du att arbeta fritt och varierat i en bransch där du ständigt ställs inför nya utmaningar? Är du nyfiken av dig och vill lösa kundens problem? Då kommer du att trivas som en i gänget hos oss oberoende energikonsulter!

Sedan starten för cirka tolv år sedan har Aktea hjälpt fastighetsägare och industrier att spara energi och skapa sunda inomhusklimat. De senaste åren har bolaget växt i mer än 35 % i årssnitt och har nu fem kontor i Sverige med cirka 35 medarbetare.

Vi bidrar också till branschens utveckling genom att leda utvecklingsprojekt, föreläsa i energiteknik och samarbeta med energirelaterade utbildningar. Vi är stolta över att ha ett etablerat förtroende och att ha många som efterfrågar det vi levererar.

Som energikonsult på Aktea får du vara mångsidig och får följa med i den snabba utveckling som sker inom energiområdet. Du ger dig själv möjlighet till ett flexibelt arbete med stor variation mellan fältarbete och kontorsjobb. Du kommer att få vara ute på uppdrag i olika typer av byggnader, industrier och verksamheter där du blir du utmanad och fördjupar dina kunskaper i skarpt läge.

En dag på jobbet innehåller massor av Kaizen

 • energideklarationer och energikartläggningar i allt från bostäder till industri 
 • utredningar om potential för solceller/laddstolpar 
 • supporta nätverk för små- och medelstora företag med energieffektivisering 
 • avlasta förvaltare med proaktivt energiarbete
 • hålla föredrag och presentationer om energiteknik
 • hjälpa företag att genomföra energieffektiviseringsåtgärder
 • arbeta med systematisk uppföljning, t ex löpande energistatistikuppföljning
 • felsöka, mäta och analysera
 • planera, leda, genomföra och utvärdera energiprojekt
 • sammanfattat innehåller det mesta Kaizen – strävanden efter kontinuerlig förbättring!

Dessa kunskaper och färdigheter behöver du

Vi som arbetar på Aktea idag är engagerade och positiva och ser fram emot att få fler drivna kollegor. Vi är idag fem personer på Malmökontoret, men har nu behov av ytterligare en som kan komplettera oss. Kanske kan du kyla, ventilation och/eller värmesystem, är en fena på el eller styr- och reglerteknik?

Vi söker dig som är 3-5 års erfarenhet av arbeta av ingenjörsarbete inom VVS, Bygg, El  med energieffektivisering i fokus. Det kan vara som konsult, entreprenör eller beställare. Vi ser gärna att du haft roll som biträdande uppdragsledare  eller delprojektledare och kan och vill inom Aktea anta rollen som uppdragsledare med både kund och uppdragsansvar. Det är meriterande om du är Certifierad Energiexpert (CEX), men om du inte är det, kan vi se till att du blir det hos oss.

Som person önskar vi att du är generös med din humor och drivs av att hjälpa andra. Både när du är bollplank till kollegor eller när du ska hjälpa kunder att sänka sin energianvändning och få effektivare förvaltning av sin verksamhet. Det underlättar om du är bra på att förklara hur saker och ting hänger ihop, så att kunden förstår våra åtgärdsförslag och resultat. 

På Aktea Energy kan du bland annat förvänta dig

 • utmanande uppdrag i många olika typer av fastigheter och verksamheter
 • eget ansvar för uppdrag och nära kontakt med kunder
 • snabb personlig utveckling, inom såväl energiteknik som projektledning
 • att dela din kunskap genom föredrag och presentationer
 • engagerade och drivande kollegor
 • samarbete i nätverk med andra energiexperter i branschen
 • centralt placerade kontor – i Malmö sitter vi i ”The Penthouse” på Media Evolution City
 • goda personalförmåner och många gemensamma aktiviteter
 • seniora konsulter kan erbjudas delägarskap

Om företaget

Aktea har växt starkt de senaste åren och består idag av drygt 35 energikonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vårt arbete är organiserat i fem tjänsteområden – avancerad energieffektivisering, smart solel, energistrategi & ledningsstöd, energisamordning och problemfri förvaltning. 

Våra kunder i Malmö omfattar privata och offentliga beställare. Vi har också långsiktiga samarbeten med professionella fastighetsägare, förvaltare och byggherrar. Bland våra kunder finns SBC, Primär, Akademiska hus, Willhem, Stena och Newsec. På uppdrag av Energimyndigheten driver vi dessutom regionala företagsnätverk inom energieffektivisering med ett 20-tal företag i Skåne inom livsmedelsindustrin samt fastighetsförvaltning.

Sök!

Är du nyfiken på Aktea och känner att tjänsten lockar, så se till att skicka ditt CV eller länk till din profil på LinkedIn och skriv gärna några rader om dig själv! Skicka in din anökan till vår rekryteringskonsult Mio Takahashi på mio.takahashi@aktea.se.

Har du frågor går det bra att kontakta kontorschef Annika Mattsson direkt på telefon 0700-90 55 07 eller mejl annika.mattsson@aktea.se.