Start Väx hos Aktea Energikonsult Aktea Malmö

Energikonsult med ledaregenskaper till Aktea Malmö

Arbetsgivare

Aktea Malmö AB 

Placering

Malmö

Status

Heltidstjänst, tillsvidareanställning

Start

Enligt överenskommelse

Ansök

Senast 20 november 2020

 

En chans att göra skillnad i energieffektiviseringsbranschen med utgångspunkt från Aktea Energys Malmökontor!
 

Lockas du av att hjälpa kunder att vara resurseffektiva med energi? Vill du dessutom arbeta med företagsledning och affärsutveckling med sikte på långsiktiga kundrelationer i en tillväxtbransch? Är du nyfiken och vill och utmana dig själv och dina kollegor till nya arbetssätt? Då kommer du att trivas som en i gänget på Aktea!

Som en av oss får du arbeta mångsidigt och får vara med och driva den snabba utveckling som sker inom energiområdet. Du blir du utmanad och fördjupar dina kunskaper i skarpt läge.

Sedan Aktea grundades 2008 har vi varit en engagerad och framåt energikonsult i Sverige. De senaste åren har bolaget växt i mer än 35 % i årssnitt och har nu fem kontor runtom i landet med cirka 35 medarbetare. Malmökontoret etablerades 2016 och har sedan dess hjälpt skånska kunder vara resurseffektiva med energi. Nu letar vi efter dig som både kan energiområdet och vill bidra till att utveckla verksamheten.

I rollen som energikonsult i Malmö kommer du framförallt att arbeta aktivt i energirelaterade uppdrag för fastighetsägare och verksamheter. Parallellt får du även ansvar för att leda och utveckla kontorets verksamhet och strategier för kommande år. Du blir en viktig del i den nya tillväxtstrategi som Aktea tar genom att bilda en stark ledningsgrupp tvärs över kontoren genom både intern och extern rekrytering.

På Aktea Energy kan du bland annat förvänta dig

 • engagerade kollegor med stort fokus på att samarbeta och dela kunskap
 • en härlig gemenskap med kollegor och i samarbetet mellan kontoren
 • vara med och utforma företagets utveckling och strategier
 • samarbete med intressanta kunder från många branscher
 • fokus på personlig utveckling
 • eget ansvar för kunder och uppdrag
 • ett företag med snabb tillväxt och en stark position på marknaden
 • centralt placerade kontor – i Malmö sitter vi i ”The Penthouse” på Media Evolution City
 • enkelt och effektivt stöd genom digitala verktyg och professionella stödfunktioner
 • seniora konsulter kan erbjudas delägarskap

En dag på jobbet innehåller

 • införsäljning av våra tjänster
 • energikartläggningar – stora som små – i allt från bostäder till industri 
 • utredningar om potential för solceller/laddstolpar
 • coacha små- och medelstora företag med energieffektivisering
 • avlasta förvaltare med proaktivt energiarbete
 • hålla föredrag och presentationer om energiteknik
 • hjälpa företag att genomföra energieffektiviseringsåtgärder
 • arbeta med systematisk uppföljning, t ex löpande energistatistikuppföljning
 • felsöka, mäta och analyser
 • planera, leda, genomföra och utvärdera energiprojekt
 • sammanfattat innehåller det mesta Kaizen – strävanden efter kontinuerlig förbättring!

Dessa kunskaper och färdigheter behöver du

Som energikonsult behöver du ha kunskap och erfarenhet inom fastighets-/verksamhetsenergi, liksom ett kontaktnät i regionen. Vi ser att du har en ingenjörsexamen eller lång erfarenhet. Vi önskar även att du har lätt att lära och drivs av att utveckla verksamheter och medarbetare.

Vi som arbetar på Aktea idag är engagerade och positiva. På Malmökontoret arbetar idag fem personer. Samarbetet mellan kontoren är tätt, både i uppdrag och genom gemensamma aktiviteter.

Som person önskar vi att du är generös med både kunskap och humor och drivs av att hjälpa andra. Både när du är stöd till kollegor eller när du ska hjälpa kunder att sänka sin energianvändning och få effektivare förvaltning av sin verksamhet. Det underlättar om du har god pedagogisk förmåga, så att kunden förstår vårt erbjudande, åtgärdsförslag och resultat.

Om företaget

Aktea har växt starkt de senaste åren och består idag av drygt 35 energikonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vi arbetar med allt från energieffektivisering i fastigheter och verksamheter till inomhusklimat och solceller. Vårt arbete är organiserat i fem tjänsteområden – avancerad energieffektivisering, smart solel, energistrategi & ledningsstöd, energisamordning och problemfri förvaltning.

I Malmö omfattar våra kunder privata och offentliga beställare. Vi har också långsiktiga samarbeten med professionella fastighetsägare, förvaltare och byggherrar. Bland kunderna finns SBC, Primär, Akademiska hus, Willhem, Stena och Newsec. På uppdrag av Energimyndigheten driver vi dessutom regionala företagsnätverk inom energieffektivisering med ett 20-tal företag i Skåne inom livsmedelsindustrin samt fastighetsförvaltning.

Som oberoende energikonsulter bidrar Aktea också till branschens utveckling genom att leda utvecklingsprojekt, föreläsa i energiteknik och samarbeta med energirelaterade utbildningar. Vi är stolta över att ha ett etablerat förtroende och att ha många som efterfrågar det vi levererar.

Sök!

Är du nyfiken på Aktea och känner att tjänsten lockar, skicka ditt CV eller Linkedin-profil direkt och skriv gärna några rader om dig själv! Eller slå en signal för mer information. Notera att urval sker kontinuerligt, så skicka gärna in din ansökan så fort du kan!

Mio Takahashi, HR-ansvarig, telefon 070-774 89 07, mejl mio.takahashi@aktea.se