Start Väx hos Aktea Energikonsult Aktea Sthlm

Erfaren energikonsult, Aktea Stockholm

Kunnig energikonsult som vill bidra i ledningsgruppen 

 

Arbetsgivare  

Aktea Stockholm AB

Placering

Stockholm

Status

heltidstjänst, tillsvidareanställning

Start

enligt överenskommelse 

   

Brinner du för att hjälpa kunder vara resurseffektiva med energi? Vill du dessutom vara med och arbeta med affärsutveckling med sikte på långsiktiga kundrelationer i en tillväxtbransch? Då kommer du att trivas som en i gänget på Aktea!

Utmaningen

Sedan starten 2008 har Aktea hjälpt fastighetsägare och industrier att spara energi och skapa sunda inomhusklimat. De senaste åren har bolaget växt med mer än 35% i årssnitt och har nu fem kontor runtom i landet med cirka 35 medarbetare. Aktea Stockholm, som både var först och är störst, har sitt kontor i en anrik byggnad bara ett stenkast från T-stationen Gamla Stan med utsikt mot Riddarholmen.

I rollen som erfaren energikonsult kommer du framförallt att arbeta hands-on i energirelaterade uppdrag för fastighetsägare och verksamheter. Samtidigt blir du en viktig del i den nya tillväxtstrategi som Aktea tar genom att bilda en stark ledningsgrupp tvärs över kontoren via både intern och extern rekrytering. Det innebär att du får ta aktiv del i att leda och utveckla delar av kontorets verksamhet och strategier för kommande år.

Dessa kunskaper och färdigheter behöver du

Som senior energikonsult behöver du ha kunskap och erfarenhet inom fastighets-/verksamhetsenergi, liksom ett kontaktnät i regionen. Vi tror att du har en ingenjörsexamen och redan har arbetat flera år i branschen.

För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet både av tjänsteförsäljning och av personalansvar. Du behöver gilla att utveckla verksamheter, kundrelationer och medarbetare. Vara redo att bli utmanad, beredd på att arbeta mångsidigt och att vara med och driva den snabba utveckling som sker inom energiområdet.

Som person önskar vi att du är generös med både kunskap och humor och drivs av att hjälpa andra. Både när du ger stöd till kollegor eller när du ska hjälpa kunder att sänka sin energianvändning och få effektivare förvaltning av sin verksamhet. Det underlättar om du har god pedagogisk förmåga, så att kunden förstår vårt erbjudande, åtgärdsförslag och resultat.

Om företaget

Vi som arbetar på Aktea idag är engagerade och positiva. Bolaget består idag av drygt 35 energikonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vårt arbete är organiserat i fem tjänsteområden – avancerad energieffektivisering, smart solel, energistrategi & ledningsstöd, energisamordning och problemfri förvaltning.

Samarbetet mellan kontoren är tätt, både i uppdrag och genom gemensamma aktiviteter. Våra medarbetarenkäter lyfter fram just engagerade, kunniga kollegor och en härlig gemenskap som det bästa med att jobba på Aktea.

Vi är stolta över att ha ett etablerat förtroende och att ha många som efterfrågar det vi levererar. Våra kunder omfattar privata och offentliga beställare. Vi har ramavtal med bl.a. Energimyndigheten, Locum, Riksbyggen, Akademiska hus, SBC och Vattenfall. Vi har också långsiktiga samarbeten med professionella fastighetsägare, förvaltare och byggherrar.

Som oberoende energikonsulter bidrar vi också till branschens utveckling genom att leda utvecklingsprojekt, föreläsa i energiteknik och samarbeta med energirelaterade utbildningar.

Sök!

Är du nyfiken på Aktea och känner att tjänsten lockar, så se till att skicka ditt CV eller Linkedin-profil direkt och skriv gärna några rader om dig själv! Eller slå en signal för mer information.

Mio Takahashi, HR-ansvarig, telefon 070-774 89 07, mejl mio.takahashi@aktea.se


Tips: Här kan du läsa mer om vad en vanlig dag på jobbet innehåller och vad man kan förvänta sig som medarbetare på Aktea Energy