Start Väx hos Aktea Energiingenjör, Umeå

Aktea i Umeå söker energiingenjör som vill bidra till minskat energislöseri


Arbetsgivare


Aktea Umeå AB

Placering

Umeå

Status

Heltidstjänst

Start

Omgående

Ansök

Så fort du kan, urval sker löpandeVill du hjälpa fastigheter och verksamheter vara mer resurseffektiva med energi? Gillar du att arbeta fritt och varierat i en bransch där du utmanas och ständigt lär nytt? Är du redo för ett nytt steg i karriären och vara med och bidra till att utveckla Akteas kontor i Björkarnas stad? Då kommer du att trivas som en i gänget hos oss oberoende energikonsulter!

Utmaningen

Sedan starten för cirka tolv år sedan har Aktea hjälpt fastighetsägare och industrier att spara energi och skapa sunda inomhusklimat. De senaste åren har bolaget växt i mer än 35 % i årssnitt.

Akteas Umeå-kontor har funnits sedan 2016 och hjälpt kunder över hela Västerbotten. Från april i år har vi nytt kontor i Great Hub i Utopia i centrala Umeå. I dagsläget är vi tre energikonsulter. Vi ser att våra tjänster efterfrågas av fler och letar därför nu efter fler kollegor som vill vara med och bygga ut verksamheten.

Som energikonsult på Aktea får du hänga med i den snabba utveckling som sker inom energieffektiviseringsområdet. Du ger dig själv möjlighet till ett flexibelt arbete med stor variation mellan fältarbete och kontorsjobb. Du kommer att få vara ute på uppdrag i olika typer av byggnader, industrier och verksamheter där du blir du utmanad och fördjupar dina kunskaper.

I rollen som erfaren energikonsult kommer du framförallt att arbeta hands-on i energirelaterade uppdrag för fastighetsägare och företag. Samtidigt har du möjlighet att bidra till att utveckla kontorets verksamhet och bygga fler långsiktiga kundrelationer i Västerbotten med omnejd.

Dessa kunskaper och färdigheter behöver du

Som energikonsult behöver du ha kunskap och erfarenhet av energiteknik, liksom ett kontaktnät i regionen. Lämpligen har du minst 5 års arbetslivserfarenhet som energiingenjör. Certifiering som energiexpert eller energikartläggare är ett plus.

Vi önskar att du är vetgirig och har nära till humor. Det är en fördel om du har erfarenhet av tjänsteförsäljning och konsultverksamhet.

Som person önskar vi att du är generös med både kunskap och humor och drivs av att hjälpa andra. Både när du ger stöd till kollegor eller när du ska hjälpa kunder att sänka sin energianvändning och få effektivare förvaltning av sin verksamhet. Det underlättar om du har god pedagogisk förmåga, så att kunden förstår vårt erbjudande, åtgärdsförslag och resultat.

Du behöver ha B-körkort för att kunna ta dig runt på kundbesök.

Om företaget

Vi som arbetar på Aktea idag är engagerade och positiva. Bolaget består idag av drygt 35 energikonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vårt arbete är organiserat i fem tjänsteområden – avancerad energieffektivisering, smart solel, energistrategi & ledningsstöd, energisamordning och problemfri förvaltning. 

Samarbetet mellan kontoren är tätt, både i uppdrag och genom gemensamma aktiviteter. Våra medarbetarenkäter lyfter fram just engagerade och kunniga kollegor med en härlig gemenskap som det bästa med att jobba på Aktea.

Vi är stolta över att ha ett etablerat förtroende och att ha många som efterfrågar det vi levererar. Våra kunder omfattar privata och offentliga beställare. Vi har ramavtal med bl.a. Energimyndigheten, Locum, Akademiska hus, SBC och Vattenfall. Vi har också långsiktiga samarbeten med professionella fastighetsägare, förvaltare och byggherrar.

Som oberoende energikonsulter bidrar Aktea också till branschens utveckling genom att leda utvecklingsprojekt, föreläsa i energiteknik och samarbeta med energirelaterade utbildningar.

Sök!

Är du nyfiken på Aktea och känner att tjänsten lockar, så se till att skicka ditt CV eller Linkedin-profil direkt och skriv gärna några rader om dig själv! Eller slå en signal för mer information.

Mio Takahashi, HR-ansvarig, telefon 070-774 89 07, mejl mio.takahashi@aktea.se

Har du frågor går det bra att kontakta kontorschef Robert Ringvall på telefon 0700-23 90 84 eller mejl robert.ringvall@aktea.se