Start Väx hos Aktea Senior solenergikonsult Sthlm

Aktea Stockholm söker en senior solenergikonsult!


Arbetsgivare


Aktea Stockholm Aktiebolag 

Placering

Stockholm

Status

Heltidstjänst

Start

Omgående

Ansök
 

Så fort du kan, urval sker löpande
 

Vill du hjälpa fler konvertera till solel?

Har du följt utveckling och frågor som rör omställningen till det förnybara samhället och har flera års erfarenhet av att arbeta med dessa frågor? Är du nyfiken av dig och vill arbeta varierat i en bransch där du ständigt ställs inför nya utmaningar? Då kommer du att trivas som en i gänget hos oss oberoende energikonsulter! !

Sedan starten 2008 har Aktea hjälpt fastighetsägare och industrier att spara energi och skapa sunda inomhusklimat. De senaste åren har bolaget växt med mer än 35 % i årssnitt och har nu fem kontor runtom i landet med cirka 35 medarbetare. Aktea Stockholm, som både var först och är störst, har sitt kontor i en anrik byggnad ett stenkast från T-stationen Gamla Stan med utsikt mot Riddarholmen.

Utbyggnaden av solceller och smarta elsystem går fort och marknaden växer rekordsnabbt. Därför har vi samlat ett kompetent team som arbetar med de frågorna ute på alla våra kontor. I Stockholmsregionen behöver vi nu bli fler för att möta efterfrågan på bästa sätt och kunna axla större och mer utmanande projekt inom området. Därför söker vi nu en konsult som kan komplettera vårt kärnteam inom solel.

Arbetet består bland annat av förstudier och rådgivning kring solel, laddinfrastruktur för elbilar och kollektivmätning av el för exempelvis bostadsrättsföreningar. I det ingår att kunna förklara för kunderna vad de kan vinna på att införskaffa solel eller att gå över till kollektivel, hur elbilsladdning påverkar byggnadens effektbehov och hur det i förlängningen påverkar energideklaration och möjlighet till gröna lån. Du får göra platsbesök för att bedöma takytor och byggnaders elinstallation.

Dessa kunskaper och färdigheter behöver du

Du behöver ha akademisk kompetens inom energi och praktisk erfarenhet av att ha jobbat med frågor som rör solenergi, solceller, lagring och elbilsladdning. Det är ett krav att du jobbat minst 5 år med dessa frågor. Du ska vara bekväm med att arbeta med sälj och ha ett etablerat kontaktnät inom branschen.

Som person önskar vi att du är driven, lösningsorienterad och självgående, även om du kommer att få en senior mentor som lär dig massor på vägen. Det förväntas att du gillar att kommunicera med kunder och inte drar dig för att förklara för- och nackdelar med olika typer lösningar beroende på hur förutsättningarna ser ut hos en beställare. 

Som energikonsult på Aktea får du vara mångsidig och får följa med i den snabba utveckling som sker inom energiområdet. Du ger dig själv möjlighet till ett flexibelt arbete med stor variation mellan fältarbete och kontorsjobb. Du kommer att få vara ute på uppdrag i olika typer av byggnader, industrier och verksamheter där du blir du utmanad och fördjupar dina kunskaper i skarpt läge. 

Om företaget
Vi som arbetar på Aktea idag är engagerade och positiva, har kul och stöttar varandra. Samarbetet mellan kontoren är tätt, både i uppdrag och genom gemensamma aktiviteter. Bolaget består idag av drygt 35 energikonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vårt arbete är organiserat i fem tjänsteområden – avancerad energieffektivisering, smart solel, energistrategi & ledningsstöd, energisamordning och problemfri förvaltning.

Samarbetet mellan kontoren är tätt, både i uppdrag och genom gemensamma aktiviteter. Våra medarbetarenkäter lyfter fram just engagerade, kunniga kollegor och en härlig gemenskap som det bästa med att jobba på Aktea.

Vi är stolta över att ha ett etablerat förtroende och att ha många som efterfrågar det vi levererar. Våra kunder omfattar privata och offentliga beställare. Vi har ramavtal med bl.a. Energimyndigheten, Locum, Riksbyggen, Akademiska hus, SBC och Vattenfall. Vi har också långsiktiga samarbeten med professionella fastighetsägare, förvaltare och byggherrar.

Som oberoende energikonsulter bidrar vi också till branschens utveckling genom att leda utvecklingsprojekt, föreläsa i energiteknik och samarbeta med energirelaterade utbildningar. Ett exempel är att vi har förtroendet att leda nätverket Samling för Solel – ett kunskapsinitiativ inom solelbranschen.

Sök!

Är du nyfiken på Aktea och känner att tjänsten lockar, skicka ditt CV eller Linkedin-profil direkt och skriv gärna några rader om dig själv! Eller slå en signal för mer information.

Mio Takahashi, HR-ansvarig, telefon 070-774 89 07, mejl mio.takahashi@aktea.se