Start Väx hos Aktea Senior energikonsult Malmö

Senior energikonsult till Aktea Malmö

Arbetsgivare 

Aktea Malmö AB 

Placering 

Malmö 

Status 

Heltidstjänst 

Start 

Omgående

Ansök 

Så fort du kan, urval sker löpande


Vill du hjälpa fastigheter och företag att vara mer resurseffektiva med energi och få ett bättre inomhusklimat? Gillar du att arbeta fritt och varierat i en bransch där du utmanas och ständigt lär nytt? Är du redo för ett nytt steg i karriären och vill vara med och bidra till att utveckla Akteas Malmökontor? Då kommer du att trivas som en i gänget hos oss oberoende energikonsulter! 
 

Utmaningen  

Sedan starten för cirka tretton år sedan har Aktea hjälpt fastighetsägare och industrier att spara energi och skapa sunda inomhusklimat. De senaste åren har bolaget växt i mer än 35 % i årssnitt. 

Akteas Malmö-kontor har funnits sedan 2016 och har sedan dess hjälpt skånska kunder vara resurseffektiva med energi. I Malmö sitter vi i ”The Penthouse” på Media Evolution City, ett stenkast från Centralen. I dagsläget är vi fem energikonsulter. Vi ser att våra tjänster efterfrågas av fler och letar därför nu efter fler kollegor som vill vara med och bygga ut verksamheten. 

Som energikonsult på Aktea får du hänga med i den snabba utveckling som sker inom energieffektiviseringsområdet. Du ger dig själv möjlighet till ett flexibelt arbete med stor variation mellan fältarbete och kontorsjobb. Du kommer att få vara ute på uppdrag i olika typer av byggnader, industrier och verksamheter där du blir du utmanad och fördjupar dina kunskaper. 

I rollen som erfaren energikonsult kommer du framförallt att arbeta i energirelaterade uppdrag för fastighetsägare och företag. Samtidigt har du möjlighet att bidra till att utveckla kontorets verksamhet, handleda juniora konsulter och bygga fler långsiktiga kundrelationer i södra Sverige. 

Dessa kunskaper och färdigheter behöver du 

Som energikonsult behöver du ha kunskap och erfarenhet av energiteknik, liksom ett kontaktnät i regionen. Lämpligen har du minst 5 års arbetslivserfarenhet som energiingenjör. OVK-behörighet och/eller annan certifiering inom energiområdet är ett plus. Det är en fördel om du har erfarenhet av tjänsteförsäljning och konsultverksamhet. 

Som person önskar vi att du är generös med både kunskap och humor och drivs av att hjälpa andra. Både när du är stöd till kollegor eller när du ska hjälpa kunder att sänka sin energianvändning och få effektivare förvaltning av sin verksamhet. Det underlättar om du har god pedagogisk förmåga, så att kunden förstår vårt erbjudande, åtgärdsförslag och resultat. 

Om företaget 

Vi som arbetar på Aktea idag är engagerade och positiva. Bolaget består idag av drygt 35 energikonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Vårt arbete är organiserat i fem tjänsteområden – avancerad energieffektivisering, smart solel, energistrategi & ledningsstöd, energisamordning och problemfri förvaltning. 

Samarbetet mellan kontoren är tätt, både i uppdrag och genom gemensamma aktiviteter. Våra medarbetarenkäter lyfter fram just engagerade och kunniga kollegor med en härlig gemenskap som det bästa med att jobba på Aktea. 

Vi är stolta över att ha ett etablerat förtroende och att ha många som efterfrågar det vi levererar. I Malmö omfattar våra kunder privata och offentliga beställare. Vi har också långsiktiga samarbeten med professionella fastighetsägare, förvaltare och byggherrar. Bland kunderna finns Primär, Willhem, Stena och Newsec. Vi har ramavtal med bl.a. Energimyndigheten, Locum, Akademiska hus, SBC och Vattenfall.  

Som oberoende energikonsulter bidrar Aktea också till branschens utveckling genom att leda utvecklingsprojekt, föreläsa i energiteknik och samarbeta med energirelaterade utbildningar.  

Sök! 

Är du nyfiken på Aktea och känner att tjänsten lockar, så se till att skicka ditt CV eller Linkedin-profil direkt och skriv gärna några rader om dig själv! Eller slå en signal för mer information. 

Mio Takahashi, HR-ansvarig, telefon 070-774 89 07, mejl mio.takahashi@aktea.se